Af - 11/09-13 09:50

Ny tjeneste skal lokke jobsøgende over sundetNy tjeneste skal lokke jobsøgende over sundet

En ny skatteberegner gør det nemmere at sammenligne danske og svenske lønninger. Den skal åbne danskernes øjne for jobmulighederne på den svenske side af Øresund.

storybild

Jobsøgende i Øresundsregionen får nu nemmere ved at sammenligne løn og skatteforhold på tværs af sundet. En ny skatteberegner omregner nemlig en svensk bruttoløn til en dansk nettoløn. (Billede: Polfoto/Finn Frandsen)

En ny online skatteberegner gør det nemmere at sammenligne danske og svenske lønninger, og det skal gøre det mere attraktivt at søge job på den anden side af sundet.

- Vi ved, at en af de helt store forhindringer for at få folk til at pendle over Øresund er uoversuelige regler for skat og fradrag. De fleste opgiver ideen, når de ikke kan se, hvad de reelt vil få udbetalt, siger Thomas Steffensen, sekretariatslederen i den dansk-svenske informationstjeneste Øresunddirekt, som står bag den nye skatteberegner.

Skatteberegneren gør det muligt at omregne en svensk bruttoløn til en dansk nettoløn og dermed hurtigt give svar på, hvor meget der vil blive udbetalt danske kroner, når du beskattes efter svenske regler. Udregningen tager også højde for de fradragsmuligheder, man har som pendler.

- Målet er at få flere den vej og åbne folks øjne for, at der ligger et arbejdsmarked 45 minutter væk, siger Thomas Steffensen.

Øresunddirekt finansieres af blandt andet Erhvervs- og Vækstministeriet, Region Hovedstaden og Skat.

Se skatteberegneren her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx