Af - 09/12-13 15:09; Opdateret: 09/12-13 15:39

Politiker: EuroPark skal annullere storm-bøderPolitiker: EuroPark skal annullere storm-bøder

Et medlem af Københavns Borgerrepræsentation opfordrer i et åbent brev EuroParks direktør til at anullere de parkeringsbøder, firmaet udskrev til bilister under weekendens stormflod.

storybild

EuroPark bør rive de parkeringsbøder i stykker, som er udskrevet til bilejere, der flyttede deres biler i sikkerhed for sidste uges storm, mener københavnsk politiker. (Billede: Polfoto)

EuroPark bør annullere de parkeringsbder, som firmaet uddelte til bilejere dagen efter stormen Bodil rasede. Det mener Venstres medlem af Borgerrepræsentationen Jens-Kristian Lütken, som nu har sendt et brev til EuroParks direktør Michael Christensen, med opfordringen om at rive bøderne i stykker.

I kølvandet på stormen trængte store vandmasser ind i indre farvande og havneområder, og myndighederne opfordrede bilejere til at fjerne deres biler fra parkeringskældre og lavtliggende områder. Men en del bilejere på blandt andet Sluseholmen i København, der fulgte politiets råd, kunne dagen efter finde en parkeringsbøde fra EuroPark under vinduesviskeren.

Selv om EuroPark lovmæssigt er i sin gode ret til at udskrive bøder til biler, der ikke overholder parkeringsreglerne, mener Jens-Kristian Lütken alligevel, at det vil være almindelig god opførsel at rive bøderne i stykker.

- Det vil være ærgerligt, hvis vi skal til at ændre loven, sådan at bilejere ikke får en bøde, når politiet beder dem flytte deres bil. Det burde være sund fornuft, men i stedet vælger EuroPark at sende folk på gaden for at udskrive bøder, siger Jens-Kristian Lütken til Metroxpress.

Han vil gå videre med sagen Københavns teknik- og miljøborgmester og politikerne på Christiansborg, hvis EuroPark ikke annullerer bøderne.

For groft? EuroPark høstede p-bøder fra storm-ofre
For groft? EuroPark høstede p-bøder fra storm-ofre

Carsten Vinther-Høj er en af de bilejere, der ved fem-tiden morgenen efter stormen vil hente sin bil, som han havde kørt i sikkerhed, og her fandt han en p-bøde under viskeren.

- Vi fulgte jo henstillingerne fra politi og hjemmeværn, der var i området. Vores og andre biler blev flyttet til både autoriserede parkeringspladser og andre fritliggende områder, men det betød altså, at vi den efterfølgende morgen havde modtaget en parkeringsafgift, siger han til P4 København.

Metroxpress fosøger at få en kommentar fra Europark.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert: Det kan kokain-anklagen...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Michael og Lina har den mest utrolige...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx