Af - 12/01-17 09:14

Kunstner kæmper for at redde Valbys hjerteKunstner kæmper for at redde Valbys hjerte

Et stort, rødt hjerte har i over to år banket til Valbys borgere. Nu forsvinder grafittiværket. Bygningen det er malet på, skal rives ned.

storybild

Peter 'Bizk One' Andersen står bag værket 'Valbys Hjerte'. Bygningen maleriet er på, skal rives ned, da der skal opføres ungdomsboliger på grunden. (Billede: Bizk One)

De faldefærdige bygninger omkring Smedestræde 2 i Valby skal rives ned. Det betyder også farvel til 'Valbys hjerte' - et stykke graffitikunst som Valby Lokaludvalg finansierede i 2014. Det har fået kunstneren bag Peter ’Bizk One’ Andersen til at starte en underskriftsindsamling for at bevare det farverige værk, hvor et rødt, bankende hjerte er i centrum.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Graffiti er tit noget midlertidigt. Væggene forsvinder eller bliver malet over – sådan er kulturen. Men jeg synes, det kunne være sjovt at se, hvor meget støtte jeg kan få til at genskabe det, forklarer Peter Andersen om baggrunden for indsamlingen.

Efter to år: Nu ser det ud til BaNanna Park får en ny klatrevæg
Efter to år: Nu ser det ud til BaNanna Park får en ny klatrevæg

Det er Peter Andersens opfattelse, at mange lokale holder af værket, og indtil videre har 80 borgere skrevet under på at bevare 'Valbys hjerte'. Hvis opbakningen fortsætter vil graffitikunstneren gå videre til lokaludvalget, som han allerede har en god dialog med. Han forestiller sig at lave en ny version på en forhåbentlig større gavl, hvor der både vil være nye historier og elementer fra det oprindelige værk. Hjertet vil stadig være den bærende part. Peter Andersen siger:

Det kunne jo blive et alternativt byvåben.

Roald skal tegne Danmarks største tegning: Se de vilde planer her
Roald skal tegne Danmarks største tegning: Se de vilde planer her

Det kostede 6.000 kroner at lave det første maleri, og kommer der opbakning til at genskabe et nyt, er det meningen, at det ligeledes skal gøres for få midler.

- Det er ikke særlig meget for noget, der kan have en effekt i folks dagligdag og bringe et smil på læben, siger Peter Andersen.

Københavnerne indtog gaderne til leg til 'bilfri søndag'
Københavnerne indtog gaderne til leg til 'bilfri søndag'

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Politi: Hjertetilfælde skyld i...
bt.dk
Horsens snydt for straffe: Randers...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx