Af - 14/05-14 10:31

Politikere: Nyttejobs er nyttesløsePolitikere: Nyttejobs er nyttesløse

Enhedslisten og Liberal Alliance vil have bremset Københavns Kommunes mål om at sende mange flere arbejdsløse i meningsløs aktivering

storybild

Et nyttejob kan for eksempel være at samle græs ved Amager Fælled. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Saml ukrudt på Vestvolden eller græs på Amager Fælled. Det er hvad, der kan vente hundredvis af arbejdsløse, hvis byrådet i næste uge beslutter at bringe antallet af såkaldte nyttejobs op på 700. Men det vil både Liberal Alliance og Enhedslisten have bremset.

- Det er en straffeordning, som er rigtig dyr for kommunen og som ikke hjælper de arbejdsløse. Udnyttejobs burde man kalde det, siger Ulrik Kohl (EL) om aktiveringstypen, der er en konsekvens af kontanthjælpsreformen.

Det vil koste over 30 millioner at etablere de 700 nyttejobs, hvilket dækker udstyr samt løn til jobkonsulenter, der skal overvåge ‘nyttearbejdet’.

Men ifølge et brev fra tillidsfolkene på jobcentret CAB, har otte konsulenter, der siden nytår har afventet at blive sendt ud som arbejdsledere, i mellemtiden brugt tiden på at få 266 personer i virksomhedspraktik og 180 i arbejde.

- Det synes jeg viser, at vi skal bruge ressourcerne på, at købe jobkonsulenterne fri, så de får tid til at gå ud og sparke dørene ind til virksomhederne i stedet for at holde øje med folk, der samler ukrudt, siger Lillian Parker Kauli (LA), der desuden har inviteret både arbejdsløse og jobkonsulenter til dialogmøde på mandag for at samle flere argumenter mod nyttejobs.

Og et argument mener hun er, at at aktiveringen virker formålsløs for de arbejdsløse:

- Jeg tror det skaber så meget frustration, at man risikerer, at de arbejdsløse taber håbet om at systemet er til for dem. Det er i forvejen ekstremt identitetsfrarøvende ikke at have et job, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Signe Molde og ægtemanden har...
bt.dk
Farvel single-liv: Skibabe har scoret...
bt.dk
Medie: Søren Pind var tæt på dansk...
bt.dk
Forhandlere er gået hjem: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx