Af - 11/09-14 17:15; Opdateret: 11/09-14 18:54

København investerer over én milliard i folkeskolerneKøbenhavn investerer over én milliard i folkeskolerne

Der er afsat over én milliard kroner til de københavnske folkeskoler i kommunens budgetaftale for 2015.

storybild

(Billede: Polfoto/Jens Dresling)

En helt ny skole på Islands Brygge, flere renoveringer og flere klasselokaler til de mange nye københavnerbørn og efteruddannelse af lærerne.

Det er blot nogle af resultaterne i en aftale om Københavns Kommunes budget for næste år, som et flertal bestående af Socialdemokraterne, Enhedslisten, Det Radikale Venstre, SF og Dansk Folkeparti er blevet enige om.

Borgmester vil kigge på om Københavnerne har givet penge til sharia-støtte
Borgmester vil kigge på om Københavnerne har givet penge til sharia-støtte

Partierne har afsat over én milliard kroner til at styrke de københanvske folkeskoler.

- Det er den vigtigste samfundsinstitution, vi har ansvaret for i kommunen. Det, at vores børn får en god skole, at de lærer noget, at de er glade og trives der, er det vigtigste for samfundet og familierne, siger overborgmester Frank Jensen til mx.dk.

Flere svimlende dyre lejligheder i København
Flere svimlende dyre lejligheder i København

Behovet for investeringen i folkeskolen kommer som følge af de mange nye indbyggere, som kommer til byen.

- Der er kommet 50.000 nye københavnere til, i de fem år jeg har været overborgmester. Af dem er der rigtig mange børn. I de seneste fire år har vi sørget for, at de kom i børnehaver og vuggestuer, men de bliver ældre og skal til at i skole, siger Frank Jensen.

Københavnsk bar fanget i politisk spil
Københavnsk bar fanget i politisk spil

Samtidig skal skolerne også gøre parat til den nye skolereform, som træder i kraft i dette skoleår.

- Vi investerer både i de fysiske rammer, men også i skolen i form af at skabe gode arbejdsvilkår for emdarbejderne, ved at de har forberedelsespladser på skolen, fordi vi har den nye skoledag i forbindelse med folkeskolereformen.

Aftalen indeholder flere andre elementer. Blandt andet penge til en cykelpakke, nye familie- og ungdomsboliger og en halvering af byggesagsgebyrer, som skal gøre København til en mere erhvervsvenlig by.

Se punkterne her:

* 450,9 mio. kr. til en ny tresporet skole på Artillerivej til 840 elever på Islands Brygge samt to nye skolespor til 560 elever på henholdsvis Bellahøj Skole og Oehlenschlægersgades Skole. Helhedsrenovering af skolerne Kildevæld, Oehlenschlægersgade, Bellahøj, Frederiksgård og Strandboulevarden samt færdigrenovering af yderligere 3 skoler for i alt 441,1 mio. kr.

* Der afsættes 235 mio. kr. til at støtte opførelsen af 690 almene familieboliger og op til 625 nye ungdomsboliger.

* En halvering af byggesagsgebyrerne, så virksomheder og borgere sparer 42,4 mio. kr. årligt. Hertil kommer en investering i et nyt erhvervshus til i alt 41,7 mio. kr inklusive drift i fire år.

* En cykelpakke med 75 mio. kr. til bl.a. grønne cykelruter og bredere cykelstier.

* Der afsættes 36,6 mio. ekstra til skybrudsikring af København og kommunens klimasekretariat videreføres, så der sikres en fortsat opmærksomhed på at klimasikre vores by.

* Københavns Kommune afsætter 30,8 mio. kr. til et lån til en ny skibakke på Amager Ressource Center. Københavns Bymuseum flyttes til Stormgade tæt på Københavns andre store museer.

* En ekstra indsats for unge hjemløse med 20 ekstra boliger. Hertil kommer 36 nye boliger til borgere med handicap. Bevillingen til den succesfulde ordning med socialrådgivere på skolerne videreføres med 12,7 mio. kr. årligt. Hertil kommer en indsats for at bekæmpe misbrug på erhvervs-, produktions og ungdomsskolerne mm.

* Det nuværende Sølund Plejecenter ved Sortedamssøen rives ned, og der opføres et moderne byggeri med 70 pct. ældreboliger og 30 pct. ungdomsboliger. Der afsættes 30 mio. kr. til en sundhedspulje og i snit 20 mio. kr. årligt til en ældrepulje mm.

* Kommunen effektiviser for 335 mio. kr. næste år, så København har råd til lærere og pædagoger til de mange nye børn og til at sætte nye initiativer i gang.

* Med samlede anlægsinvesteringer på 11,1 mia. kr. til bygge- og anlægsarbejder fra 2015 – 2018 skaber København 13.900 arbejdspladser.

Kilde: Pressemeddelelse, Københavns Kommune

LÆS OGSÅ: LA forlader Københavns budgetforhandlinger

LÆS OGSÅ: Metrofirma får stor bøde for tabt betonklods

LÆS OGSÅ: Amerikanske studerende vrimler til København

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Politiet: Særligt disse bilister...
bt.dk
Dansk tv-vært trækker sin datter fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx