Af - 19/09-14 11:31

Skatteyderne skal betale for metroforsinkelseSkatteyderne skal betale for metroforsinkelse

Københavnerne skal betale 400 millioner kroner for, at metrocityringen er blevet både forsinket og dyrere end forventet.

storybild

Metrobyggeriet i København er blevet mere end en milliard kroner dyrere - nu skal skatteborgerne betale. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Skatteyderne i hovedstaden ender efter alt at dømme med at hænge på regningen for den nye Metrocityring, der bliver 1,2 milliarder kroner dyrere end forventet og syv måneder forsinket.
Det oplyser Københavns Kommune, der ejer halvdelen af Metroselskabet og er bygherre på projektet, ifølge Berlingske Tidende.

Jordskred ved metrobyggeri: 51 mennesker evakueret
Jordskred ved metrobyggeri: 51 mennesker evakueret

Sammen med Frederiksberg Kommune og Transportministeriet, der er medejere af Metroselskabet, vil Københavns Kommune indskyde 800 millioner kroner i alt i projektet for at sikre økonomien i selskabet. Københavns Kommune skal finde de 400 af millionerne.

- Det er naturligvis utilfredsstillende, at Cityringen bliver forsinket og dyrere end forventet. Men jeg er glad for, at der nu er stabil fremdrift i byggeriet, og at økonomien er afklaret. Derfor er det også naturligt, at Københavns Kommune, sammen med de andre ejere, udviser ansvarlighed og med et reserveindskud skaber ro om økonomien til færdiggørelsen af Cityringen, siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S) til Berlingske Tidende.

EL kræver undersøgelse af metrobyggeri
EL kræver undersøgelse af metrobyggeri

Det har været på tale at finansiere budgetoverskridelsen ved at forlænge tilbagebetalingsfristen for Metroselskabets gæld fra 2059 til 2065, men ejerkredsen er nu blevet enige om, at det er mere hensigtsmæssigt at etablere en reserve i projektet ved at lave et indskud på 800 millioner kroner, mens tilbagebetalingstidspunktet i stedet bliver i 2062.

Det vil sige, at ejerne har fundet en milliard kroner i alt, der skal betale det fordyrerede projekt. De sidste 200 millioner kroner af fordyrelsen er et resultat af tabte passagerindtægter og øgede renteudgifter.

Minister: Metrobyggeri er kommet ud af kontrol
Minister: Metrobyggeri er kommet ud af kontrol

Af de 400 millioner kroner Københavns Kommune skal skyde i projektet, tages 137 millioner fra en pulje, der er reserveret til uforudsete udgifter til cityringen. De resterende 263 millioner kroner skal tages fra kommunekassen.

Ejerkredsen vil nu forelægge planerne for finansieringen af forsinkelsen til endelig godkendelse i kommunalbestyrelser og udvalg.

data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Unge hærger børnehaver: 'Det gør både...
bt.dk
Efter sindssygt nedrykningsdrama: BT...
bt.dk
Alvorlig ulykke i forlystelse: Casper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx