Af - 28/09-16 11:46

Indskrivning nærmer sig: Her er byens bedste skolerIndskrivning nærmer sig: Her er byens bedste skoler

Tænketanken Cepos har lavet en liste over danske skolers ‘undervisningseffekt’. Sammen med skolens karaktergennemsnit har forældre informationer, som nogle nok gerne benytter, når børnene skal indskrives til november.

storybild

Indskrivning til folkeskolen nærmer sig. Forældre skal landet over til at beslutte sig for, hvilken skole, deres poder skal gå på og formentlig afslutte 9./10. klasse på. I valget spiller mange faktorer ind - blandt andet karakterer og effekten af undervisningen. Vi har her samlet de skoler, der scorer højest og lavest på de to lister. (Billede: Brian Bergmann)

Inden længe skal forældre landet over indskrive deres små poder i folkeskolen. Mange faktorer spiller ind i dette valg - og nogle af disse er for eksempel skolens karaktergennemsnit og den såkaldte undervisningseffekt.

Undervisningseffekten, som Cepos udarbejder, viser, hvordan eleverne klarer sig i forhold til forventningen af deres præstationer set ud fra deres socioøkonomiske baggrund (forældrenes uddannelsesniveau og indtægt, red).

Efterskole dropper karakterer til eleverne
Efterskole dropper karakterer til eleverne

I København placerer Krebs’ Skole på Østerbro sig i toppen både på listen over karaktergennemsnit og listen over skolernes undervisningseffekt. Det har ledelsen en klar mening om, hvorfor.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

- En af de ting, som er mest væsentlig i denne kontekst er forældrenes engagement i elevernes skolegang. Forældre skal ikke drive skolen - det skal vi nok selv gøre - men at vi kan arbejde sammen om et fælles mål, det føler vi os meget privilegerede over, siger skolebestyrer Mikael Fink-Jensen, som også gør det klart, at det er vigtigt at hylde diversitet på skolerne.

En af de skoler, der dog ikke klarer sig så godt på begge lister er Tagensbo Skole i Nordvest. Det er der ifølge skolelederen en god grund til.

- Vi havde en skolesammenlægning for ikke mange år tilbage, hvilket blandt andet endte med tab af lærere og ressourcestærke elever på vores skole. Det resulterede så i en dårlig årgang, da de svage elever ikke kunne trækkes op af de stærke - det var en svær årgang, siger Jeanne Jacobsen, der påpeger, at de allerede nu kan se, at de klarer sig bedre og vil placere sig bedre på kommende lister.

Muslimske friskoler gør elever bedre end folkeskoler
Muslimske friskoler gør elever bedre end folkeskoler

Metroxpress har fundet de bedste og dårligste skoler i Københavns Kommune ud fra både Cepos’ analyse, der bygger på Udenrigsministeriets tal, og ud fra karaktergennemsnittet der bygger på skolernes 9. klasses årsprøver. Begge lister kan i deres helhed findes her og her.

Cepos-notat: 43 skoler hiver elever ned i niveau
Cepos-notat: 43 skoler hiver elever ned i niveau

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespillerinde forsvarer forhold til...
bt.dk
Alvorlig ulykke: Mand kørt på...
bt.dk
OB er tæt på afklaring: Det bliver en...
bt.dk
Har du også fået en masse af disse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx