Af - 01/04-14 09:35

Spejlglat kæmpeplads får nyt underlag til millionerSpejlglat kæmpeplads får nyt underlag til millioner

Københavns Kommune har afsat penge til at gøre Den Røde Plads skridsikker i løbet af sommermånederne. Regningen sendes videre til blandt andre Bjarke Ingels.

storybild

Den Røde Plads er et populært tilholdssted for skatere, når vejret er godt. Men i regnvejr bliver asfalten spejlglat - Nu kommer der nyt underlag. (Billede: Polfoto)

Den farvestrålende asfalt på Den Røde Plads ved Nørrebro-hallen bliver så spejlglat i vådt eller koldt vejr, at Københavns Kommune nu bruger 11 millioner på at anlægge nyt underlag.

Det er ellers kun to år siden, at pladsen blev åbnet som en del af Superkilen. Bag projektet stod blandet andre Bjarke Ingels Group som rådgivere og Per Aarsleff som entreprenørfirma.

Ny el-cykel imponerer Jesper Skibby: Den er helt fantastisk
Ny el-cykel imponerer Jesper Skibby: Den er helt fantastisk

Og når den nye belægning er lagt på, vil kommunen sende regningen videre til dem.

- Vi venter på en afgørelse i en voldgiftssag. Vi skal have afklaret om det farlige underlag er en rådgiverfejl eller en udførelsesfejl. Men vi har en god sag, siger Jens Zøfting-Larsen, centerchef i Københavns Teknik- og Miljøforvaltning.

Det er ikke første gang, at det spejlglatte underlag volder problemer. Således var man få måneder efter åbningen nødt til at skifte belægningen på cykelstien, som skærer gennem Den Røde Plads, fordi den var for farlig at køre på.

Nu kommer der lys på løberuten
Nu kommer der lys på løberuten

I Nørrebro Lokaludvalg har den tidligere formand Kim Christensen svært ved at forstå, hvorfor det skridsikre underlag først kommer nu.

- Først og fremmest er det grotesk, at man fra start ikke valgte det rigtige underlag. Og efterfølgende er det beskæmmende, at man laver et så stort projekt, og så ikke finder pengene til at gøre det færdigt. Men det er da rart, at man snart kan færdes på pladsen uden at brække arme og ben.

Luftforurening faldt drastisk under halvmarathon
Luftforurening faldt drastisk under halvmarathon

Kommunen forventer at det nye underlag bliver anlagt i løbet af sommermånederne. Det bliver gjort etapevis, så det populære samlingssted fortsat kan benyttes i det varme vejr.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Cecilie og Jonas: Dette frygter vi at...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx