Af - 10/09-14 08:14

Metrofirma får stor bøde for tabt betonklodsMetrofirma får stor bøde for tabt betonklods

Hovedentreprenøren på metrobyggeriet får bøde for brud på arbejdsmiljøloven, efter der i januar blev tabt en næsten 10 ton tung betonklods i en arbejdsskakt.

storybild

En næsten 10 ton tung betonklods blev tabt og faldt 35 meter ned i en skakt på metrobyggepladsen ved Nørrebro Station i januar. (Billede: Polfoto/Arkiv)

85.000 kroner. Det lyder en bøde på, som Copenhagen Metro Team, der er den italienske hovedentreprenør på metrobyggeriet i København, har fået af politiet for brud på arbejdsmiljøloven. Det sker, efter en betonklods på 9,7 kilo i januar blev tabt ned gennem arbejdsskakten på metrobyggepladsen på Nørrebro Station. Betonelementet var ikke fastgjort og gled ud af kranens stropper, skriver Fagbladet 3F.

Jordskred ved metrobyggeri: 51 mennesker evakueret
Jordskred ved metrobyggeri: 51 mennesker evakueret

Betonklodsen faldt 35 meter ned gennem skakten. Ingen personer blev ramt. Bøden blev udsted, efter Arbejdstilsynet havde udført kontrol på byggepladsen.

- Den bøde, du omtaler, viser, at Arbejdstilsynet ikke var tilfreds med den procedure, som vi specifikt brugte til at løfte tunnelelementer ned i skakten. Den procedure har vi så ændret, forklarer Jens Munch, der er kommunikationschef i Copenhagen Metro Team.

Brand i metrobyggeri: To personer indlagt
Brand i metrobyggeri: To personer indlagt

Copenhagen Metro Team har samtidig fået en bøde på 135.000 kroner for tre andre ulykker på metrobyggeriet, hvor ansatte i alle tre tilfælde kom til skade. Det fremgår af bødeforlæg hos politiet, som Fagbladet 3F har fået aktindsigt i.

Metrobyggeri: Maria får erstatning for absolut ingenting
Metrobyggeri: Maria får erstatning for absolut ingenting

Siden metrobyggeriets start har der i alt været 22 procent flere ulykker end gennemsnittet i byggebranchen. Men siden nytår har byggeriet ligget under landsgennemsnittet, påpeger Jens Munch.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gymnasieelever raser over rektor:...
bt.dk
Fuld mand afbryder tv-interview: Hvad...
bt.dk
Forsvandt for en uge siden: Nu er...
bt.dk
Blomsterhandler om Kronprinsen: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx