Af - 03/04-14 13:32

Nu må taxierne køre i busbanenNu må taxierne køre i busbanen

Frederiksberg Kommune har nu givet grønt lys for, at taxier kan køre i busbanen, men kun på Roskildevej

storybild

(Billede: Polfoto)

Byens taxier får nu lidt mere vejbane at køre på. Et politisk flertal i Frederiksberg Kommune har nemlig vedtaget, at taxier som forsøgsordning må køre i kommunens busbaner det næste år.

- Det her er en anerkendelse af, at vi faktisk er et erhverv, der lever af at køre rundt i byen. Man har ikke før anerkendt taxier som en del af den kollektive trafik, siger Trine Wollenberg, der er direktør i Dansk Taxi Råd. Hun mener taxier udfører et stykke vigtigt arbejde, når for eksempel erhvervsfolk skal hurtigt fra det ene sted til det andet og ældre transporteres rundt.

Dog bliver det ikke alle busbaner i kommunen, som taxierne får gavn af. I de lyskryds, hvor der er såkaldte bussignaler, der tillader busserne at køre først over for grønt lys, må taxierne ikke bruge busbanerne, da de i så fald kan ligge og spærre for busserne.

Derfor kommer det reelt kun til at dreje sig om en række strækninger på Roskildevej. Men det er stadig en forbedring, mener Trine Wollenberg.

Trængte taxier får nej til at køre i busbanen
Trængte taxier får nej til at køre i busbanen

- Roskildevej er en hovedfærdselsåre, hvor der kan være meget svær fremkommelighed, så det vil gøre en stor forskel for vores chauffører og også for kundens regning, siger hun og tilføjer, at hun gerne så lignede muligheder på for eksempel Knippelsbro, hvor der er meget taxitrafik til lufthavnen.

Taxiformand: Kaos truer på ny Amagerbrogade
Taxiformand: Kaos truer på ny Amagerbrogade

Et politisk flertal i Københavns Kommune afviste imidlertid i december at give lov til det samme i København. Derfor skal taxierne over i den almindelige vejbane, når de kører ind ad Roskildevej mod Vesterbro og krydser grænsen til København.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Historisk punktum for dansk...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx