26/01-16 09:58

Politidirektør anmeldt for magtmisbrug i Tibet-sagPolitidirektør anmeldt for magtmisbrug i Tibet-sag

Forsvarsadvokat i Tibet-sagen vil have undersøgt, om politidirektør Thorkild Fogde har begået magtmisbrug.

storybild

Den øverste chef for Københavns Politi, politidirektør Thorkild Fogde, bliver nu meldt til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) af forsvarsadvokat Claus Bonnez, der har repræsenteret en række demonstranter i Tibet-sagen. (Billede: Polfoto/Eskestad mik)

Den øverste chef for Københavns Politi, politidirektør Thorkild Fogde, bliver nu meldt til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) af forsvarsadvokat Claus Bonnez, der har repræsenteret en række demonstranter i Tibet-sagen.

Anmeldelsen fra Claus Bonnez kommer på baggrund af oplysninger fra Radio24syv om, at politidirektøren i efteråret 2014 bad Kammeradvokaten, der har ført Tibet-sagen for Københavns Politi, om at hemmeligholde kompromitterende lydoptagelser.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Sidenhen viste optagelserne, at politifolk fik ordre om at tage flag og bannere fra Tibet-aktivister, som demonstrerede under kinesiske statsbesøg i 2012 og 2013.

Claus Bonnez mener derfor, at DUP bør undersøge, om Thorkild Fogde har begået magtmisbrug.

- Det bør efter min opfattelse undersøges, om bestemmelser i straffelovens kapitel 16 (Forbrydelse i offentlig tjeneste, red.) kan være overtrådt, skriver Claus Bonnez ifølge Radio24syv i den anmeldelse, han mandag har sendt til DUP.

Københavns Politi fastholder uskyld i Tibet-sagen
Københavns Politi fastholder uskyld i Tibet-sagen

Overfor Radio24syv uddyber advokaten:

- Der kan være ting, jeg ikke ved, og jeg påstår ikke, at Københavns Politi har begået noget strafbart. Jeg beder politiklagemyndigheden om at undersøge, om det kunne være sket, for det er ret radikale oplysninger, jeg har fået oplyst.

Politiklagemyndigheden skal nu undersøge, om der er basis for at gå videre med sagen, som i yderste tilfælde kan betyde, at anklagemyndigheden rejser tiltale i sagen.

Thorkild Fogde har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Radio24syv.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Ekspert: To år til Tibet-kommission er kort tid

LÆS OGSÅ: To partier vil have højere skat i København: Så meget vil de hæve den

LÆS OGSÅ: Sådan skal Tour de France lokkes til Danmark

LÆS OGSÅ: Nu kommer der musik i ambulancerne

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx