Af - 14/08-14 11:24

Nu skal der vokse fennikel og mynte på københavnske p-pladserNu skal der vokse fennikel og mynte på københavnske p-pladser

En parkeringsplads på Vesterbro vil fra fredag være omdannet til en køkkenhave. Initiativtagerne håber på at videreføre projektet.

storybild

Bylivskassen vil både være et møbel og en køkkenhave. Her ses selve konstruktionen - først i morgen vil planterne være på plads og køkkenhaven fyldt med grøntsager. (Billede: VEGA Landskab)

Snackpeber, fennikel og mynte. Det er blot noget af det, du fra fredag kan finde i en kasse på Vesterbros Absalonsgade.

Bylivskassen, hedder den lille køkkenhave, som blot fylder ti kvadratmeter. I en måned vil den være parkeret på en af byens mange p-pladser. Her kan du få jord under neglene, høste af grøntsagerne eller snakke med forbipasserende.

- Haven er integreret i et møbel, så man kan sætte sig ned, tale med hinanden og studere planterne. Den giver noget socialt, fortæller Anne Galmar fra VEGA Landskab, som sammen med Aarstiderne står bag projektet, der også er en kunstudstilling.

Byhaven giver grønne tal i budgettet
Byhaven giver grønne tal i budgettet

Bylivskassen er skabt som et 'mulighedsrum', og den skal skabe rammerne for nyt liv i byen.

- Vi vil gerne inspirere til en debat om, hvordan man bruger byens arealer. At folk kommer forbi og oplever det, vi kalder jordforbindelse. Eller en lille fyr, som har troet, snackpeber var noget, man fik i en plasticpose i Netto, og pludselig kan komme og passe og pleje dem her.

- På sigt håber vi på at lave flere af dem. Det kan være en p-plads ved en børneinstitution, som synes, det kunne være enormt fedt at gå ud og plukke jordbær eller krydderurter, konkluderer hun.

LÆS OGSÅ: Ny byhave bliver til på en enkelt dag

LÆS OGSÅ: Østers plantet i Bølgemarken

LÆS OGSÅ: København har fået køkkenhave under vandet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kamp på liv og død: 150 hvaler...
bt.dk
Kickstart foråret med sund mad: Lene...
bt.dk
Drama i supermarked: Gidseltager og...
bt.dk
Michael og Lina har den mest utrolige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx