Af - 13/10-15 08:46; Opdateret: 13/10-15 10:53

LIVE: Drama da Almedin skulle sendes hjem - faren gjorde skade på sig selvLIVE: Drama da Almedin skulle sendes hjem - faren gjorde skade på sig selv

Klassekammerater og støttet var taget til Københavns Lufthavn for at tage afsked med 18-årige Almedin, der er blevet udvist af Danmark. Men efter dramatik nåede familien ikke flyet mod Bosnien klokken 10.10.

I tirsdags blev den 18-årige bosnier Almedin Fijzic udvist af Danmark, og allerede i dag bliver han efter planen sendt hjem. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

De massive protester mod 18-årige Almedin Fijzic' udvisning af Danmark har ikke båret frugt, og i dag skulle den unge bosnier sendes hjem.

Almedin får stort tilbud: Anonym vil betale tre år på kostskole i Danmark
Almedin får stort tilbud: Anonym vil betale tre år på kostskole i Danmark

Det sker på trods af, at gymnasieeleven taler flydende dansk og er en afholdt elev på Frederiksværk gymnasium.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Samtidig er Almedins far skizofren. I Bosnien kan han ikke få den nødvendige behandling - men her i Danmark har faren fået det bedre.

Alligevel er familiens sag blevet afvist og efter tre år i de danske asylcentre, bliver familien i dag sendt i et fly mod Bosnien.

Gymnasieelever demonstrerede for udviste Almedin
Gymnasieelever demonstrerede for udviste Almedin

- Alle mine venner, mit liv og min fremtid er jo her. Og jeg kan ikke bare sidde og græde. Jeg må være optimistisk, siger Almedin Fijzic på flydende dansk inden udsendelsen.

Almedin Fijzic frygter, at han får sin gamle og mere syge far tilbage, når de igen er i Bosnien. Og at den 18-årige dreng må droppe sine studier, hvor planen var at studere medicin i Danmark.

- Jeg bliver nødt til at søge et job, fordi min fars medicin er virkelig dyr og svær at importere til Bosnien.

Udviste Almedin vil bo i Danmark for at hjælpe psykisk syg far
Udviste Almedin vil bo i Danmark for at hjælpe psykisk syg far

En del klassekammerater har her til morgen taget turen til Københavns Lufthavn for at tage afsked med Almedin. Efter planen går flyet mod Bosnien 10.10.

OPDATERING 10.03:
Efter en dramatisk episode, hvor Almedins far gjorde skade på sig selv i forbindelse med ankomsten til lufthavnen, er familiens hjemsendelse aflyst indtil videre. Vi dækker følger sagen tæt i live-sektionen.

Vi dækker afskeden direkte fra Københavns Lufthavn:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Derfor var Kim Walls forældre ikke...
bt.dk
Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
To unge fra bandemiljøet får 13 års...
bt.dk
Carøe til 'Gamle' Hansens bisættelse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx