Af - 20/01-14 06:00

Liberal Alliance: Færre penge til festivalerneLiberal Alliance: Færre penge til festivalerne

Står det til Liberal Alliance, skal Københavns Kommune stoppe med år efter år at kaste mange millioner efter de samme festivaler. De skal lære at klare sig selv, lyder beskeden.

storybild

Distortion på Nørrebro 2013. (Billede: Peter Witt/Gonzales Photo)

Københavns Kommune bruger hvert år mange millioner på, at københavnerne kan feste igennem til Distortion, Copenhagen Pride og alle de andre festivaler.

Men det skal der sættes en stopper for, mener medlem af Borgerrepræsentationen for Liberal Alliance, Lilian Parker Kaule.

Hun mener, at det faste tilskud, som mange festivaler får år efter år, er en sovepude. I stedet skal der over en periode gradvist skæres ned på tilskuddet:

København er sikret endnu en gang Distortion
København er sikret endnu en gang Distortion

- Vi skal have indarbejdet det i en beskrivelse af puljemidlerne, så målet skal være, at de bliver selvkørende, siger hun og forklarer, at det også skal gælde kulturinstitutioner og lignende, der får tilskud af kommunen.

Det vil ifølge Parker Kaule motivere folkene bag til at lave kommercielle samarbejder, så de ikke lever af det kommunale budget.

BILLEDGALLERI: 100.000 glade gæster til homoparade
BILLEDGALLERI: 100.000 glade gæster til homoparade

Det er socialdemokrat Rune Dybvad delvist enig i:

- Der er nogle projekter, der skal være selvkørende, men der er også kulturinsitutioner, der har behov for offentlig støtte. Det er med til at skabe en lighed, at alle mennesker har mulighed for at bruge det, fordi der er tilskud, og det dermed ikke bliver alt for dyrt, siger han og understreger, at det er vigtigt at foretage en vurdering i hver enkelt sag.

Dansk festival booker tunge legender
Dansk festival booker tunge legender

Det er Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen enig i:

- Det vil være idioti at lave sådan en generel model for området. Det giver ikke mening. Nogle ting har brug for varig drift for at overleve, så vi kan sikre et varieret kulturudvalg.

Københavns Kommune giver i år 10,5 millioner kroner til tilbagevendende festivaler, der ikke er en fast del af Kultur- og Fritidsforvaltningens budget.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand omkommet - faldt i iskoldt vand
bt.dk
Udbetaler millioner i gyldne...
bt.dk
Klaus' kæreste gik fra ham på grund...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx