Af - 24/09-15 11:58; Opdateret: 24/09-15 13:11

\"Hey røvbananer!": Kritikken hagler ned over konkursramt 'cykelbandit'

En af københavns største cykelkæder har drejet nøglen om.

storybild

Cykelbanditten åbnede tilbage i 2008. Nu er cykelkæden gået konkurs. (Billede: Google Street View)

Den kendte københavnske cykelkæde 'Cykelbanditten' er gået konkurs og havnet i storm af kritik.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Kritikken kommer fra flere kunder, der har købt cykler, men endnu ikke har modtaget dem.

"Hey røvbananer! Jeg vil have min BETALTE cykel NU! (nu har jeg ligesom ventet på den i 4 uger!)," lyder en af de mange vrede beskeder fra utilfredse kunder på butikkens Facebook-side.

Borgmester udsat for groft cykeltyveri: 'Hvad fanden bilder folk sig ind!'
Borgmester udsat for groft cykeltyveri: 'Hvad fanden bilder folk sig ind!'

Her er mangeforargede over, at Cykelbanditten så sent som forrige mandag søsatte en større tilbudskampagne, hvor man kunne spare 40 procent på alle cykler.

"I skulle seriøst skamme jer! Hvordan kan I have samvittighed til at lave en reklamekampagne med 40 % og derved tiltrække en masse kunder, som i god tro vælger at bestille jeres cykler," skriver en anden kunde.

Selv om butikkens hjemmeside nu er lukket, påpeger flere kunder, at man stadig kunne handle på den, efter konkursen blev meldt ud.

Kritisabel sag
Over for Politiken forklarer advokat med speciale i konkursret Carl Nielsen, at det er ulovligt, hvis Cykelbanditten som virksomhed bliver ved med at modtage betalinger fra kunder. Det er dog ikke er ulovligt, hvis pengene går til konkursboet.

Men det er op til kuratoren, som er den person - typisk en advokat - der har ansvaret for konkursbehandlingen at afgøre, siger Carl Nielsen til Politiken.

Pas på jernhesten: Det er højsæson for cykeltyverier
Pas på jernhesten: Det er højsæson for cykeltyverier

Han finder det dog kritisabelt, at Cykelbanditten viderefører webshoppen uden at lukke den med det samme og gøre opmærksom på konkursen.

- Hvis den her webshop er noget, som Cykelbanditten havde tænkt sig at drive videre, så ville det være direkte ulovligt og strafbart. Under alle omstændigheder er det problematisk, at de ikke lukkede webshoppen med det samme eller ihvertfald gjorde opmærksom på, at der nu handles med konkursboet, ikke med virksomheden, hvis det var tilfældet, siger Carl Nielsen til Politiken.

Usund forretning
Metroxpress har forgæves forsøgt at komme i kontakt med en af de to administrerende direktører i Cykelbanditten, brødrene Daniel og Jacob Guldager.

Men over for Ekstra Bladet forklarer Daniel Guldager, at det til sidst blev umuligt at drive virksomheden på en sund måde.

- Vi skylder penge til folk, som vi ikke kan betale. Vi har nogle forskellige kreditorer, og i sidste ende kan vi ikke drive forretningen sundt, siger han til Ekstra Bladet.

TV: Mette cykler rundt med ældre mennesker - kom med på turen her
TV: Mette cykler rundt med ældre mennesker - kom med på turen her

Han fortæller samtidig, at de lige nu arbejder på at finde en løsning for de kunder, som har købt varer, men aldrig fået dem.

- Der vil være nogle kunder, der ikke har fået deres varer. Og for at vi kan sove godt om natten, så skal de selvfølgelig have deres varer. Vi er i forvejen kede af at vi skal lukke, men vi vil gerne gøre det pænt, siger han til Ekstra Bladet.

Cykelbanditten oplyser i dag på sin Facebook-side og samt den nu lukkede hjemmeside, at en løsning burde være på plads i dag, den 24. september, hvorefter alle kunder vil blive kontaktet gradvist.

LÆS OGSÅ: Ny forskning afliver myte: Musik i ørerne giver ikke flere ulykker

LÆS OGSÅ: TV: Her er det sekunder fra at gå HELT galt

LÆS OGSÅ: Hundredvis af stjålne cykler fundet hos cykelhandler

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx