Af - 25/05-16 09:11

Nu skal turisterne opdrages på cykelstien: Hold til højre!Nu skal turisterne opdrages på cykelstien: Hold til højre!

En simpel cykelguide skal få turisterne til at cykle pænt i storbyens asfaltjungle.

storybild

De usikre turister, der ofte ikke kender spillereglerne på cykelstierne, kan føre til farlige situationer i trafikken. (Billede: Scanpix/Arkivfoto)

Jernhesten er blevet et voldsomt populært transportmiddel, når turister i København vil have et kig på byens seværdigheder.

Men færdslen på cykelstien kan være hurtigt føre til farlige episoder, når de udenlandske gæsters usikre sightseeing-cyklen møder københavnernes hurtige tråd.

Her bliver københavnernes cykelsti bredere i 2016
Her bliver københavnernes cykelsti bredere i 2016

Derfor skal turisterne nu opdrages til at færdes på byens cykelstier. Københavns Kommune står bag en ny guide på 11 punkter, der på hoteller, i lufthavnen og på turistbureauer skal nå ud til de cyklende besøgende.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Med simple råd som at holde til højre på cykelstien, at kigge sig over skulderen inden overhaling og at bruge hånden til at signalere sving og stop vil kommunen forebygge farlige situationer.

Bag ideen står Tommy Petersen, De Radikales gruppeformand i Borgerrepræsentationen. Han har selv flere gange oplevet turister på vildspor, der eksempelvis kører imod trafikretningen.

Der er en stor stigning i antallet af turister, der vil opleve København på cykel. Men mange af dem kommer fra lande, der ikke har den samme cykelkultur som her. Derfor er det vigtigt med tips og vejledning, så vi sikrer en god oplevelse.

Det er særligt den hvide bycykel, der er populær blandt turisterne. Maj 2016 har været den mest populære måned for cyklen nogensinde. Der er kørt knap 50.000 ture, og heldigvis forløber langt de fleste ture uden problemer.

Omstridt cykelsti droppet – der var alligevel ingen, der ville have den
Omstridt cykelsti droppet – der var alligevel ingen, der ville have den

- Det går rigtig godt, og vi har ikke hørt om, der skulle være sket nogen uheld med turister på Bycyklerne, lyder det fra Iben Keller, kommunikationsansvarlig hos By- og Pendlercykel Fonden.

- Det her en rigtig god idé, der både er til gavn for turister, lokale pendlere og alle trafikanter. Vi støtter selvfølgelig op om det og har allerede delt guiden både på Facebook og i et nyhedsbrev.

Guiden er ikke det eneste initiativ mod bedre forhold på cykelstien. Københavns Kommune tester nu ideen om en form for nummerplade, der skal sørge for, at de rutinerede københavnercyklister kan spotte usikre turister og undgå farlige situationer.

Christiania lægger kampesten på cykelstien: 'Vi er ikke en genvej'
Christiania lægger kampesten på cykelstien: 'Vi er ikke en genvej'

Pladen kommer til at bestå af hård pap og kan sættes på de udlejningscykler, turisterne bruger.

Marie Kåstrup, leder af Københavns Kommunes cykelprogram, forklarer om den nye idé.

Da vi lagde turistfolderen på Facebook, var der en borger, der foreslog, at vi også udviklede en mærkat til de cykler, som turisterne kører rundt på, så københavnerne kan se, at de skal tage lidt ekstra hensyn. Lidt i stil med køreskolebiler.

- Derfor talte vi med nogle af de største cykeludlejningsfirmaer for at få deres vurdering af behovet, og de synes, at det var en god og relevant ide.

Kommunen arbejder med to forskellige forslag. Den ene bærer titlen 'Turist på cykel: Vis hensyn', mens den anden hedder 'I BIKE CPH: For første gang'

Et af budene på nummerpladen til turister

- Vi har tidligere lavet en cykelsticker til de yngste københavnere, som skal lære at cykle. Derfor var meget af forarbejdet allerede gjort, og vi har let kunne udvikle en prototype på en turist-version, som vi kan teste, siger Marie Kåstrup, leder af Københavns Kommunes cykelprogram.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Bookmaker har fået ny favorit: Han...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx