Af - 14/05-14 08:24

Beboere i indre by plaget af støjgener: Akut klagetelefon er slet ikke nokBeboere i indre by plaget af støjgener: Akut klagetelefon er slet ikke nok

En akut klagetelefon er ikke nok til at hjælpe de støjplagede beboere i indre by, selvom kommunen selv mener, at det er en succes

storybild

For at afhjælpe støjgener i Indre By har Københavns Kommune blandt andet åbnet for en akut klagetelefon som borgere kan ringe til (Billede: Polfoto)

Syngende, fulde mennesker og tis i gaden er nok sjovest, hvis man selv er fuld. Beboerne i indre by er dybt plaget af støj- og lugtgener, der øges i takt med de mange flere bevillinger, der har fået barerne til at skyde op som ukrudt de senere år.

Siden april har borgerne haft mulighed for at ringe til en akut klagetelefon, når de føler sig generede, men det har efter en måned ikke imponeret borgerne.

Aften- og natarbejde ved Metro skal stoppes
Aften- og natarbejde ved Metro skal stoppes

Marietta Bonnesen, der er medlem af lokaludvalget indre by, og selv bor i Studiestræde, mener slet ikke initiativet er tilstrækkeligt:

- Det er ikke fyldestgørende med klagetelefonen. Der skal mange flere initiativer til. Man får ikke ringet med det samme. Men det største problem er, at ikke alle er klar over at den overhovedet findes. Det kunne jo være en idé at sprede budskabet lidt bedre til folk.

Kollegernes larm gør dig syg af stress
Kollegernes larm gør dig syg af stress

Hos Enheden for Støjgener i Københavns Kommune, der modtager omkring tre klager om ugen på den nye telefon, er opfattelsen dog, at projektet gavner gevaldigt i indre by:

- Det går rigtig fint og flere finder ud af, at de kan ringe og klage til os. Mange af borgerne roser os for initiativet, siger chef for Enheden for Støjgener Morten Otkjær Thune.

Nu får naboerne lov til at klage over metrostøj
Nu får naboerne lov til at klage over metrostøj

Han peger blandt andet på et sideløbende projekt, hvor kommunen kører ud i nattelivet og tjekker op på de klager, borgerne ringer ind med:

- Vi kører ud og tjekker hvor støjen kommer fra. Men vi kan kun tage os af virksomheder, der ikke overholder regler. Resten er Politiets arbejde, forklarer Morten Otkjær Thune.

Støjramte metronaboer mister kontanthjælp
Støjramte metronaboer mister kontanthjælp

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdens ældste er død som 117-årig på...
bt.dk
Inger Lise og Bent købte kylling i...
bt.dk
Forskere bag vild kræft-opfindelse:...
bt.dk
Dansk cykelrytter kørt ned under løb:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx