Af - 21/01-16 15:06; Opdateret: 21/01-16 15:39

Mathildes nøgenfotos måtte ikke hænge i København: Nu prøver hun igenMathildes nøgenfotos måtte ikke hænge i København: Nu prøver hun igen

Politiet afslog i første omgang Mathilde Grafström fotoserie og kaldte den 'blufærdighedskrænkende'. Nu har politiets jurister trukket det tilbage.

Bildstrecke im Grossformat »

Tilbage i oktober blev kunstneren og fotografen Mathilde Grafström nægtet at hænge sin billedeserie med nøgne kvinder op på Nytorv i København. Nu kan hun muligvis få lov alligevel.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

I første omgang blev hendes ansøgning op at udstille fotoserien 'Female Beauty With An Edge' afvist af Københavns Kommune, da Københavns Politi vurderede billederne til at være 'blufærdighedskrænkende'.

Se nogle af billederne i galleriet øverst.

Siden har den beslutning fået både dansk og international omtale, og nu har politiets jurister revurderet sagen og trukket forbuddet tilbage, skriver Politiken.

Censur mod disse danske nøgenbilleder vækker vrede i England
Censur mod disse danske nøgenbilleder vækker vrede i England

Det giver Mathilde Grafström en ny chance for at søge, og den vil hun bestemt benytte sig af, og så er spørgsmålet bare, om kommunen vil give hende den nødvendige tilladelse denne gang.

- Om de tør gøre det efter den første melding fra politiet, vides ikke. Men nu er muligheden der jo. Så håber jeg, at kommunens folk har hår nok på brystet til at sige ja. Det har jo vist sig, at der er vildt stor interesse for mine billeder, siger Mathilde Grafström til Politiken.

Det er altafgørende for hende, at hun kan få lov til at udstille sine billeder, og hun har da også til TV 2 kaldt det for en "total undertrykkelse af min kunst", da hun i sin tid fik afslag. Til Politiken fortæller hun, hvorfor det er vigtigt, at hun får billederne op.

- Hvis jeg nogensinde skal kunne leve af at være kunstner, må jeg være kendt - og kendt som kunstner bliver man jo kun, hvis man udstiller, siger hun.

Lad os få det afgjort: Har pizzamanden bukser på eller ej?
Lad os få det afgjort: Har pizzamanden bukser på eller ej?

LÆS OGSÅ: Se billedet: Lady Gaga nøgen på sex-selfie

LÆS OGSÅ: Frækt foto: Endnu en Kardashian-søster smider kludene

LÆS OGSÅ: Se nøgen-foto: Cristiano Ronaldos model-ekskærste smider ALT

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx