03/10-14 06:34

Betalte barregning med skattekronerBetalte barregning med skattekroner

Ansatte fra Økonomi- og Lønstyringsenheden i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning brugte 12.000 kroner på barregning.

storybild

Det var på Hotel Marienlyst i Helsingør, at de kommunalt ansatte drak løs. (Billede: Polfoto/arkivfoto)

Skatteborgernes penge går ikke kun til skoler og ældrepleje. De går også til at holde en hotelbar åben til langt ud på natten og til fadøl og drinks til kommunens ansatte. Det viser regninger fra Københavns Kommune, som DR P4 København har fået aktindsigt i.

Ansatte fra Økonomi- og Lønstyringsenheden i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning var i september på et halvanden dag langt seminar på Hotel Marienlyst i Helsingør. Regningen fra hotellet viser, at kommunen har betalt for overarbejdstid til hotellets tjenere til klokken fire om morgenen og for en barregning fra samme nat på 12.000 kroner.

Rigsrevision skal undersøge Eurovision-rod
Rigsrevision skal undersøge Eurovision-rod

Kommunens retningslinjer dikterer, at forvaltningernes økonomiske beslutninger skal være hensigtsmæssige og økonomisk forsvarlige. Det er udgifterne til overarbejde og drinks ikke, mener flere partier i Københavns Borgerrepræsentation.

- De, der har været med til arrangementet, er dem, der sidder med kommunens økonomistyring. Og man kan stille sig selv spørgsmålet, om de kan leve op til den stillingsbeskrivelse, hvis de mener, at de skal drikke for 12.000 kroner for kommunens regning, siger Lars Berg Dueholm, gruppeformand for Liberal Alliance i Københavns Kommune, til DR P4 København.

Signe Færch, medlem af Økonomiudvalget for Enhedslisten, vil nu afkræve Økonomiforvaltningen en redegørelse.

Det er overborgmester Frank Jensen, der er ansvarlig borgmester for Økonomiforvaltningen. DR P4 København har bedt om hans kommentar til sagen, men han henviser til enhedens chef, direktør for Koncernservice, Kasper Schmidt.

Kasper Schmidt erkender, at udgifterne til overarbejde og drinks ikke er i overensstemmelse med kommunens retningslinjer.

Direktør forlader Wonderful Copenhagen efter Eurovision-rod
Direktør forlader Wonderful Copenhagen efter Eurovision-rod

- Jeg synes ikke, at det er rimeligt, at skatteborgerne skal betale for, at der holdes en bar åben til klokken fire om morgenen, siger han til DR P4 København.

Kasper Schmidt forsikrer, at regningerne fra Helsingør ikke er et udtryk for normal praksis i afdelingen. De ansvarlige chefer bliver derfor kontaktet.

- Vi tager en snak med de pågældende chefer og indskærper over for dem, hvad der er god adfærd, siger Kasper Schmidt og uddyber:

- Det siger sig selv, at hvis man går i seng klokken fire om morgenen, så er man ikke klar i hovedet klokken ni om morgenen. Og også af den grund skal sådan et arrangement slutte langt tidligere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Publikumstribune styrtede sammen...
bt.dk
Popstjerne skrev om Andreas og...
bt.dk
Medier: Fodboldlegende skal giftes...
bt.dk
Efter fængselsdommen: Nu bryder Nadia...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx