Af - 21/02-14 20:36

'Vi forvandlede forladt skole til ungdomsboliger - takken er en bøde''Vi forvandlede forladt skole til ungdomsboliger - takken er en bøde'

En gruppe unge satte sidste år fokus på manglende ungdomsboliger. Politikerne har givet dem ret, men retsvæsnet har givet dem en bøde.

storybild

Sådan så det ud, da cirka 10 aktivister i september sidste år brød ind i en tidligere skole på Husumgade på Nørrebro. Nu har de fået en bøde, selv om de selv mener, at de gjorde politikerne en tjeneste ved at anvise, at den nedlagte skole ville være oplagt som ungdomsboliger. (Billede: Pelle Dam/arkiv)

Mx.dk var med, da en gruppe aktivister sidste sensommer kortvarigt besatte den nedlagte Havremarkens Skole på Nørrebro i København.

Formålet var at få den tomme bygning forvandlet til ungdomsboliger, og selv om selve besættelsen ikke var den store succes var den ifølge både aktivisterne selv og SF-politikeren Peter Thiele stærkt medvirkende til, at kommunen kort efter traf beslutning om at opfylde ønsket og gøre skolen til boliger.

MX var med: Sådan foregik skolebesættelsen i KBH
MX var med: Sådan foregik skolebesættelsen i KBH

Så ville nogen måske mene, at aktivisterne, der var med til at få kommunens øjne op og bogstaveligt talt sparke døren ind godt kunne få et lille tak med på vejen. Det er imidlertid ikke opfattelsen hos politiet, der har givet aktivisterne en bøde for at trænge ulovligt ind på skolen.

Aktivisterne afviste at betale, og forsvarede sig i Københavns Byret med, at det var en politisk aktion, og at den tidligere skole nu rent faktisk bliver gjort til ungdomsboliger. Alligevel har de fået en bøde på 600 kroner hver.

Besættere vinder: Skole bliver til ungdomsboliger
Besættere vinder: Skole bliver til ungdomsboliger

- Politikerne lukrerer på vores gode løsninger, for de har taget præcis den bygning vi har peget på til sig og laver den til studieboliger. Det er blevet sat på dagsordenen efter at vi har været inde på skolen og nu er det så os, der får straffen, mens politikerne fik stemmer på sagen ved kommunalvalget, siger gruppens talsperson Juliane Stege.

Men er det ikke fair nok, at I får en bøde – I har trods alt gjort noget ulovligt?

- Det ved jeg ikke. Når politikerne har givet os ret i alt det, vi har lavet, hvorfor skal vi så have en bøde? Det virker lidt dobbeltmoralsk. Vi har jo ikke ødelagt noget derinde, det var en symbolsk happening, der virkede, og vi er glade for at vi har fået politikerne op af stolen.

Færre p-pladser skal give flere ungdomsboliger
Færre p-pladser skal give flere ungdomsboliger

Retten har dog ikke været ligeglade med de unges argumenter.

'Det lægges til grund, at demonstrationen var fredelig og havde til formål at tydeliggøre boligmanglen blandt studerende,' står der i afgørelsen, som mx.dk har set. Juliane Stege er da også tilfreds med den relativt milde straf i form af en bøde på blot 600 kroner.

LÆS OGSÅ: Må hjemløse studerende crashe på din sofa?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forsker med sønderlemmende kritik af...
bt.dk
DR har delt X Factor-seernes data med...
bt.dk
Intense forhandlinger i Forligsen:...
bt.dk
Dansk stjernerytter efter sit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx