Af - 28/01-15 10:34

Dansk cocktailmester: Jeg rystede lidt på håndenDansk cocktailmester: Jeg rystede lidt på hånden

Jonas B. Andersen fra Strøm skal repræsentere Danmark ved den store Bacardi Legacy cocktail-konkurrence i Australien til maj.

storybild

Jonas fra den københavnske bar Strøm skal repræsentere Danmark mod 36 andre nationer i Australien til maj. (Billede: Lars Sejr)

Llama i Lille Kongensgade dannede tirsdag aften rammen om et arrangement, der var ligeså surrealistisk, som det var fantastisk.

Kvinder i flotte kjoler og fyre i jakkesæt strømmede til for at overvære, hvilken finalist Danmark, Sverige, Norge og Finland skulle sende til det globale finalestævne i den store cocktailkonkurrence Bacardi Legacy.

Cigarerne manglede naturligvis, sådan er rygereglerne, ved dette ufattelige arrangement, hvor bartendere fra øverste hylde viste deres signaturdrinks frem - blot for efterfølgende at lade tjenere dele dem gratis ud i hobetal til de fremmødte.

Patrick vil skabe den nye mojito: Det er kæmpe stort
Patrick vil skabe den nye mojito: Det er kæmpe stort

Den danske vinder blev Jonas B. Andersen fra Strøm, der stillede op med drinken Harlequin.

- Det er en stor konkurrence og én af dem, der kræver rigtig meget. Her er niveauet lige en tand hårdere end noget andet, jeg nogensinde har været med til, og jeg rystede da også lidt på hånden, men man skal også være lidt nervøs i sådan en konkurrence, siger Jonas B. Andersen.

Det tog ham omkring tre sekunder at finde ud af, hvordan hans drink skulle være, men en måned at finpudse den. Nu glæder han sig til at tage turen til Australien.

- Opmærksomheden omkring dem, som har været til den globale finale ved Legacy er klart større end dem, som kun har været her. Hvis man kan tage til finalen og gøre en god figur, så har man pludselig et navn og noget, som folk er interesseret i. Det kan gøre rigtig meget for dig professionelt, siger den glade vinder.

Han beskriver sin vinder-drink således:

- Hvis du kan lide gin og tonic, så forestil dig sådan en med rom og en lille smule mere grøn smag fra selleri, som i drinks er fantastisk. På overfladen er min drink måske lidt udfordrende, men når du får den, får du lyst til at smage én til.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx