Af - 24/02-14 10:58

Fixerum giver tilfredse misbrugereFixerum giver tilfredse misbrugere

For første gang er misbrugerne af Fixerummet på Halmtorvet blevet spurgt, hvad de egentlig synes om deres fixerum.

storybild

Fixerummet på Halmtorvet. (Billede: Polfoto)

Færre dødsfald og færre kanyler på gaden. Fixerummet på Halmtorvet har været en målbar succes i de halvandet år, det har eksisteret. Men nu viser en brugerundersøgelse foretaget af Mændendes Hjem, at misbrugerne også selv er godt tilfredse.

Færre kanyler: Fixerum er en succes
Færre kanyler: Fixerum er en succes

- I København har folk de sidste 35 år har taget deres stoffer i det offentlige rum. I de sociale tilbud har de fået at vide, de skulle gå et andet sted hen for at tage stofferne. Nu kan vi favne dem og opfordre dem til at komme her, siger Rasmus Koberg Christiansen, der er leder af stofindtagelsesrummet. En del af succesen kan skyldes, at personalet ikke er moraliserende overfor brugerne.

- Vi ønsker ikke, at vores brugere skal dø i misbrug. Vi vil hellere have, at de finder et alternativ. Men det er vigtigt, at det er deres egen erkendelse og beslutning. Hvis vi er for moraliserende, gider de ikke komme. Men når de kommer og vil have hjælp til for eksempel at komme i døgnbehandling, kan vi være første led i brobygningen, siger han. Undersøgelsen viser også , at 86 procent af misbrugerne er tilfredse med personalet.

Narkodødsfald er det laveste i 19 år
Narkodødsfald er det laveste i 19 år

- Vi møder brugerne med respekt og viser dem, at selvom de har et misbrug, er der nogle mennesker, der vil dem,” siger Rasmus Koberg Christiansen og understreger, at der er tale om en gruppe mennesker, hvor mange af dem har mistet mange ting i deres liv og været vant til, at når der sker noget godt for for dem, vil der forsvinde igen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Skuespiller delte billede efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx