Af - 27/05-14 08:09

Her er København blevet mere utrygHer er København blevet mere utryg

Mens Nørrebro generelt er blevet tryggere, så går det til gengæld ned ad bakke visse steder i Valby

storybild

Området omkring Blågårds Plads er stadig et af de kvarterer, hvor borgerne føler sig utrygge på Nørrebro. Ellers er bydelen blevet mere tryg. Til gengæld går det ned ad bakke i visse dele af Valby. (Billede: Polfoto)

Nørrebros dårlige ry har fået endnu et søm til sin ligkiste. I hvert fald hvis man skal tro København Kommunes nyeste tryghedsindeks. Her kan man nemlig se, at borgerne i store dele af bydelen - især ydre Nørrebro og hele Guldbergs-kvarteret i dag føler sig langt mere trygge end før.

Her er Danmarks mest utrygge sted
Her er Danmarks mest utrygge sted

Til gengæld hersker utrygheden stadig i firkanten omkring Blågårdsplads, viser undersøgelsen ifølge Berlingske Tidende.

Og samme følelse af utryghed er også blevet mere markant i det sydvestlige Valby, hvor langt flere end sidste år angiver, at kriminalitet er et problem. Samtidig er eksempelvis indbrudsanmeldelserne steget med 50 procent.

Danskerne er blevet mere bekymrede
Danskerne er blevet mere bekymrede

Og de to områder har meget til fælles, mener Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R), der selv bor ved Blågårds Plads.

- Der er langt flere sociale børnesager, mere fattigdom, langt færre i arbejde, og uddannelsesniveauet er markant lavere end i andre områder, siger hun og tilføjer:

- Men der er ingen tvivl om, at problemerne koncentrerer sig om københavnerne med anden etnisk baggrund. Det er altså både et socialt problem og et integrationsproblem. Løsningen er uddannelse og arbejde. Det mest effektive er at få flere kvinder ind på arbejdsmarkedet, siger hun til Berlingske Tidende.

Sådan undgår du at få stjålet din cykel
Sådan undgår du at få stjålet din cykel

Hun mener desuden, at kvalificeret gadeplansarbejde og en højere grad af blanding af ressourcestærke og -svage borgere kan være med til at løse problemet.

Mere trygge i hele byen
Generelt er københavnerne dog blevet mere trygge ved at færdes i deres by. Da man første gang målte borgernes tryghed i 2009, følte 10,9 procent af borgerne sig utrygge i deres nabolag, mens 22 procent følte sig utrygge ved at færdes udenfor om aftenen og natten. I år er tallene faldet til henholdsvis 7,1 procent og 17 procent.

Det er desuden i dag kun i fem af de 35 distrikter, hvor der i dag er brug for en øget indsats for at forbedre trygheden.

Disse områder er især koncentreret omkring Indre By, indre Vesterbro og på Christianshavn, hvor det står allerværst til med trygheden i hele byen. Her skaber et voldsommere natteliv, prostitution, narkohandel samt problematikker omkring Christiania stor utryghed for borgerne.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Annette Heick: Dengang jeg var...
bt.dk
70-årige Erik raser over grådige...
bt.dk
Michael Laudrup blander sig i...
bt.dk
Legendarisk DR-vært er død: Faldt om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx