19/11-17 22:52

Helt ny bydel skal bygges i KøbenhavnHelt ny bydel skal bygges i København

I de kommende år skal der bygges en helt ny bydel midt i København, siger overborgmester Frank Jensen.

storybild

Vesterbro. Arkivfoto. (Billede: Mathias Løvgreen Bojesen)

Overborgmester Frank Jensen (S) foreslår, at der i de kommende år bygges en ny bydel midt i hovedstaden: på godsbaneterrænet mellem Vesterbro, Kgs. Enghave og Sydhavnen. Planen om Lille Vesterbro på godsbaneområdet er spritny. Det skriver Politiken.

For egentlig er området først udlagt til byudvikling fra 2027. Men Frank Jensen vil lægge sig i selen for, at ideen allerede kommer med i den næste kommuneplan for 2019 og årene derefter. I så fald skal kommunen allerede fra næste år til at forberede projektet, hvis han kan finde opbakning. Det er en omfattende vision, som vil kræve, at staten spiller med, for i givet fald skal DSB's sidste funktioner flytte.

Til gengæld vil det om få år kunne resultere i 3.500 nye boliger og 250.000 kvadratmeter erhverv.

»Vi skal have mere gang i eksperimenterende boformer med inspiration fra seniorbofællesskaber. Men det skal også være for unge med boliger med for eksempel fælles studierum og den slags. Vi ved fra Realdania, at mindst 80.000 danskere ønsker boliger indrettet med vægt lagt på fællesskab, men der er meget få af dem i dag«, siger Frank Jensen.

Netop Vasbygade er der også tænkt stort om i projekt Lille Vesterbro. For den brølende trafikkorridor skal rettes ud, så den kommer til at løbe langs en anden støjkilde, jernbanen, og der skal i stedet anlægges en grøn kile der, hvor Vasbygades asfalt i dag er.Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har tidligere opfordret Københavns Kommune til at udlægge mere areal til byudvikling. Og boligministeren er positiv, fastslår ministeren i en mail til Politiken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx