Af - 24/09-13 10:47

Publikum skal finde Vesterbros stemmePublikum skal finde Vesterbros stemme

Fortælleforening sender publikum på scenen for at fortælle en personlig historie fra Vesterbro.

storybild

Publikum skal på scenen, når fortælleforeningen Mellem Os Sagt på torsdag inviterer til fortælleaften. (Billede: HC Sandbech)

Hvordan ser Istedgade ud, når man som turist oplever den for første gang? Og er det en myte, at Vesterbro er for alle? Uanset hvad man mener om den københavnske bydel, og hvilke minder man har derfra, kan man få lov at fortælle en historie om brokvarteret, når der er fortælleaften på BestTeller-scenen på torsdag.

Her indleder fortælleforeningen Mellem Os Sagt jagten på Vesterbros stemme og overlader scenen til 10 publikummer, som hver får fem minutter til at fortælle en personlig historie. De eneste to krav, der er til historien, er, at den er sand, og at den handler om Vesterbro.

LÆS OGSÅ: Lystløgnerne lyver videre i Huset

- Det er selvfølgelig en form for underholdning, men det er også en form for medborgerskab. For man tvinges til at være til stede, lytte og rette opmærksomheden mod et andet menneske. På den måde er det også et modstykke til det zapper-liv, vi på mange måder lever, hvor vi både læser lektier, snakker i telefon og ser tv på samme tid, forklarer Nadja Kaspersen, der er projektkoordinator i Mellem Os Sagt og vært for ‘Mit Vesterbro’-aftenen.

Foreningen kørte et pilotprojekt med fortælleaftener i foråret, og nu har foreningen fået kommunal støtte til at arrangere fem fortælleaftener hen over det kommende år. ‘Mit Vesterbro’ er det første i rækken.

- Vi oplever, at folk der har været på scenen, er glade for, at de har delt noget med andre, og at andre har lyttet til dem. Og der er udbredt respekt blandt publikum for dem, der tør stille sig og fortælle en personlig historie, fortæller Nadja Kaspersen.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuffet Kevin Magnussen: 'Vi kæmper...
bt.dk
19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Dansk milliardærfamilie med nære...
bt.dk
Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx