Af - 03/04-14 10:08

Storbank svarer igen på homo-kritik: I misforstår osStorbank svarer igen på homo-kritik: I misforstår os

Spar Nord København slår fast, at de intet har imod homoseksuelle. De er blot vrede over, at deres adresse ikke længere skal hedde Rådhuspladsen.

storybild

Spar Nord København er utilfredse med, at deres adresse i fremtiden er Regnbuepladsen i stedet for Rådhuspladsen. (Billede: Polfoto)

- Taleban har ringet! De vil gerne have deres syn på seksualitet tilbage.

- Jeg ser, at I har kvababbelser over at have en filial på Regnbuepladsen. Kan det virkelig passe, at I ikke er klar over, at mindst 10 % af alle mennesker - også Jeres kunder - er homoseksuelle? Det er da at udvise en utrolig ignorans... FØJ, siger jeg bare!

Spar Nord København er vågnet op til massiv kritik på deres Facebook-side, efter metroxpress i går fremlagde bankens syn på, at deres adresse på Rådhuspladsen 1. juli skifter navn til Regnbuepladsen. I et høringssvar til Københavns Kommune skrev banken blandt andet:

Storbank raser over at få adresse på homoplads
Storbank raser over at få adresse på homoplads

- Det forekommer pinligt og useriøst, at et så stort flertal i Borgerrepræsentation bakker op om denne intetsigende naturbeskrivelse blot fordi, den tilsyneladende – af visse minoritetsgrupper – er knyttet til en bestemt seksuel observans.

I samme høringssvar havde banken vedhæftet en artikel af satirikeren Jan Monrad, som i spøg spurgte, om minoriteten bestående af benamputerede også kunne forvente at få en allé opkaldt efter sig, når de homoseksuelle skulle have det.

Den megen kritik har til morgen fået Spar Nord København til at lægge følgende besked på Facebook:


I Spar Nords hovedsæde i Aalborg følger man kritikken af bankens lokalafdeling nøje. Her vil man dog ikke af- eller bekræfte, om høringssvaret er storbankens officielle holdning til sagen.

Bøsser og lesbiske får deres egen plads i København
Bøsser og lesbiske får deres egen plads i København

- Spar Nord er en anderledes størrelse end de andre store banker. Vi er decentralt organiseret. Det er de enkelte bankers ansvar. De skal selv agere og give deres mening til kende, og i denne her sag er det et ærinde, som Spar Nord København løber, siger pressechef Leif Lind Simonsen og fortsætter:

- Det har aldrig været hans (Thomas Højlund, bankrådsformand og forfatter af høringssvaret) mening at gå imod de homoseksuelle. Han ærgrer sig bare over, at Rådhuspladsen skal miste sit navn. Og jeg vil sige det sådan, at det kan da godt misforstås, hvad han skriver, men kun hvis man vil misforstå det. Men hvordan lokalafdelingen fører deres argumenter, det har jeg ingen kommentarer til.

Politikere vil have Regnbueplads i byen
Politikere vil have Regnbueplads i byen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FOA-formand slår fast midt i...
bt.dk
Søren Pind går ind i betændt debat...
bt.dk
Gigantisk fiasko: Spillede Premier...
bt.dk
Forsker med sønderlemmende kritik af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx