Af - 22/02-16 15:27; Opdateret: 22/02-16 15:39

Eksperter: Denne danske restaurant er i spil til tre Michelin-stjernerEksperter: Denne danske restaurant er i spil til tre Michelin-stjerner

Københavnsk restaurant kan meget vel gå hen og blive nordens første tre-stjernet Michelin-restaurant, lyder det fra mad-eksperter.

storybild

Geranium kan meget vel gå hen og skifte deres to Michelin-stjerner ud med en tredje, når Michelin på onsdag præsenterer Michelin Nordic Guide 2016. mener flere eksperter. På billedet ses Geranium-chefkok Rasmus Kofoed til venstre og hans kokke-team. (Billede: Polfoto)

Aldrig før er det sket, at en nordisk restaurant er blevet hædret med hele tre Michelin-stjerner. Men ikke desto er der gode chancer for, at det kan blive en realitet, når Michelin-guiden onsdag uddeler sine eftertragtede stjerner til nordens allerbedste spisesteder.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Sådan lyder vurderingen fra to af landets mest erfarne gastronomi-kendere. Begge peger de på den københavnske Restaurant Geranium med stjernekokkken Rasmus Kofoed i spidsen som et oplagt bud på nordens første tre-stjernede Michelin-restaurant.

- Geranium har et niveau, hvor de sagtens kan trække tre stjerner i forhold til, hvad Michelin ellers uddeler i Sydeuropa. Du kan sidde i Alsace (fransk region, red.) på en to-stjernet restaurant og få serveret noget elendig mad. Men på Geranium får du top-mad, som er gennemtænkt, og hvor håndværket er i en helt anden klasse, end hvad man ser sydpå. Så set i forhold til hvad Michelin ellers kaster tre stjerner efter andre steder, burde Geranium have tre, siger Morten Vilsbæk, der er formand for Danske Madanmeldere.

Kokke landet over håber på stjerneregn fra Michelin
Kokke landet over håber på stjerneregn fra Michelin

Bent Christensen, der i 30 år har været redaktør på Den Danske Spiseguide og har mere end 6.000 restaurantbesøg på samvittigheden, er heller ikke i tvivl om, at Geranium ligger lunt i svinget i forhold til at få sin tredje stjerne.

- Geranium er den bedste ikke alene i Danmark, men også blandt de bedste i hele verden. Muligvis endda den allerbedste, siger Bent Christensen.

Han forklarer, at Michelinstjerner er vidnesbyrd om, hvorvidt en restaurant er vedholdende i måden den håndterer sin gastronomi på, måden den håndterer sine vine på, og i det hele taget måden den agerer som spisested for dem, der søger den højeste nydelse.

- Her har Geranium på ingen måde ligget på den lade side. De har tværtimod strammet skruen endnu mere i det forløbne år. De har fået opgraderet deres vinside, så den er i helt særlig klasse for sig selv og strammet op på deres håndtering af deres gæster, hvilket man næsten ikke kunne tro var muligt. Samtidig har de flyttet alle deres kokke ind i restauranten, hvor de tidligere stod i et lokale op til restauranten. De har gjort så mange ting for at forblive unikke. Så jeg kan næsten ikke forestille mig, at man kan uden om at give dem tre stjerner, siger Bent Christensen.

Aarhus-restaurant spås to Michelin-stjerner
Aarhus-restaurant spås to Michelin-stjerner

Hos Geranium er chefkok Rasmus Kofoeds forventninger dog knap så store som eksperternes.

- Jeg synes helt klart, vi har udviklet os meget de seneste par år. Men jeg regner absolut ikke med noget, og jeg tror egentlig heller ikke på det. Vi har bygget en del om, og jeg synes først, at det er nu, vi er der, hvor jeg gerne vil have, vi skal være i forhold til den oplevelse, vi kan give gæsterne, siger Rasmus Kofoed.

Han afviser, at der blot er tale om falsk beskedenhed.

- Jeg er da benovet og glad for, at man tror så meget på os. Og det fylder selvfølgelig en del lige op til uddelingen, når man konstant læser den ene og den anden udtalelse om, hvem der forventes at få ekstra stjerner, siger Rasmus Kofoed, men tilføjer samtidig, at Michelin-stjerner ikke er noget, der til dagligt fylder hans bevidsthed.

SE LISTEN: Så meget tjener de danske Michelin-restauranter
SE LISTEN: Så meget tjener de danske Michelin-restauranter

- Familien og det, at jeg kan udvikle Geranium med glæde og passion, er de ting, der betyder mest for mig. Og får vi nogle udmærkelser og god omtale, så siger vi da hjertens gerne tak. Men vi regner bestemt ikke med noget.

- Udover det så er det jo nogle hemmelighedsfulde folk, som bedømmer. Så vi har ikke nogen jordisk chance for at vide, hvad der kommer til at ske, siger Rasmus Kofoed.


LÆS OGSÅ: Her er Københavns tredje restaurant med to stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
13 banker testet: Kassekreditten kan...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx