Af - 24/04-15 14:04; Opdateret: 24/04-15 14:47

Lavere togpriser over Øresund kan øge BRP med 250 millioner kronerLavere togpriser over Øresund kan øge BRP med 250 millioner kroner

Efter nogle år skulle den samfundsmæssige gevinst og effekten på bruttoregionalproduktet være godt 250 millioner kroner om året. Det viser en ny rapport fra den dansk-svenske politiske organisation Øresundskomiteen, skriver Øresund News.

storybild

(Billede: Polfoto/HUSTAD KATINKA)

Hvis Øresundstogets billetpriser blev sænket med 30 procent ville det give 20-30 procent flere togpassagerer. Efter nogle år skulle år skulle den samfundsøkonomiske gevinst og effekten på bruttoregionalproduktet være godt 250 millioner kroner.

Så vild ser fremtidens København ud: Nordens Venedig
Så vild ser fremtidens København ud: Nordens Venedig

At rejse med toget over Øresund er i dag cirka 30 procent dyrere end en lige så lang rejse i Danmark eller Skåne og er blandt de dyreste i Europa. Et månedskort over Øresund er 2-3 gange så dyrt som et månedskort i Stockholms amt. Det konstaterer Øresundskomiteen i en ny rapport, som sætter fokus på hvordan lavere billetpriser over Sundet ville påvirke samfundsøkonomien.

Kriminelle svenskere strømmer til Danmark
Kriminelle svenskere strømmer til Danmark

Ved at sænke prisen med 30 procent kunne togpassagererne øge med 20-30 procent og antallet af arbejdspendlere yderligere noget, viser rapporten. Det er ikke tilstrækkeligt for at et sådant tiltag vil kunne betale sig på kort sigt, men når de samfundsøkonomiske gevinster medregnes, vil satsningen på længere sigt blive tilbagebetalt, eftersom den stigende arbejdspendling vil resultere i flere arbejdspladser, øgede skatteindtægter og færre A-kasseudbetalinger. Ifølge beregningerne vil det svare til en samfundsøkonomisk gevinst, effekt på BRP, på 250 millioner kroner.

Tag den, FCK!: - Malmö FF er Skandinaviens største
Tag den, FCK!: - Malmö FF er Skandinaviens største

Antallet togrejser over Øresund er i dag omkring 40.000 om dagen, det vil sige omkring 20.000 tur-og-retur passagerer. (News Øresund)

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx