Af - 08/12-15 07:24

Hjemløse og hipstere: Istedgade har skrevet en bog om IstedgadeHjemløse og hipstere: Istedgade har skrevet en bog om Istedgade

I foråret opfordrede Byens Forlag borgerne til at fortælle, hvad Istedgade var for dem. Det er der nu kommet en bog ud af.

storybild

Fotograf Jens Astrup bor i Istedgade og har bidraget til bogen med en fotoserie af Istedgadefolk. "Fotografer elsker mennesker, og jeg elsker alle de forskellige mennesker, jeg kender i Istedgade," skriver han i bogen. (Billede: Jens Astrup)

Perleplader, et digt om en tabt flødeskumskage og fotos af folk i gaden. Det er nogle af de hverdagsfortællinger, du kan finde i bogen 'Istedgadeliv'. En bog om den kendte Vesterbro-gade fortalt af brugerne af gaden.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Formålet med bogen er at tegne et øjebliksbillede af Istedgade, og at få historierne fra dem, der bruger gaden og er gaden, fortæller Marie Hauge Lykkegaard fra Byens Forlag, der har været redaktør på bogen.

Kom helt tæt på de gode Vesterbro-historier i ny lydvandring
Kom helt tæt på de gode Vesterbro-historier i ny lydvandring

De seneste år har Istedgade udviklet sig og blevet en mere pæn gade. Men sexlegeløj, hjemløse og McKluud er stadig en del af gaden, lige så vel som Bang & Jensen og dyre modebutikker er. Marie Hauge Lykkegaard forklarer:

Istedgade er både meget rå, og så er der kommet den her caffe latte-kultur, der har sat sig mere solidt på gaden. Der en dobbelthed i gaden, og det kan man se i mange af bidragene til bogen.

Jakob Alberthsens tegning.

En af bidragsyderne til bogen er Jakob Alberthsen, der har boet på Vesterbro i 20 år – heraf 10 på Istedgade. Han har tegnet en tegning af en narkoman.

Galleri: Sådan ser Vesterbro ud i dag efter vild abefest #2
Galleri: Sådan ser Vesterbro ud i dag efter vild abefest #2

- Narkomanerne har været der længe før de fleste mennesker, der er på Istedgade i dag. På den måde hører de til, synes jeg. Det er også noget af det unikke ved Istedgade, at man ser dem åbent i gadebilledet.

For ham er kendetegnet ved Istedgade fest og ballade.

- Der er aldrig stille. Mandag nat klokken tre-fire stykker er der stadig folk på gaden.

'Swagstortion': Byt dig til den helt rigtige stil på Istedgade
'Swagstortion': Byt dig til den helt rigtige stil på Istedgade

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx