Af - 14/08-14 22:48

Mystiske bænketyve i København: 16 af 32 velgørenhedsbænke er sporløst forsvundetMystiske bænketyve i København: 16 af 32 velgørenhedsbænke er sporløst forsvundet

Røde Kors' samtalebænke forsvinder én efter én.

storybild

De røde samtalebænke er sat op over hele landet. I København er 16 ud af 32 forsvundet.

Noget tyder på, at behovet for samtale blandt borgerne i København er større, end Røde Kors havde forventet. I begyndelsen af juli opsatte de 32 bænke i byen, men nu er halvdelen af dem sporløst forsvundet.

- Vi kan godt forstå, at folk er blevet draget af de flotte bænke, men vi kunne selvfølgelig godt tænke os at få dem tilbage på plads, hvis de nye ejere er færdige med dem, siger Mette Svensson fra Røde Kors Hovedstaden.

Susanne Larsen takker af som præsident i Røde Kors
Susanne Larsen takker af som præsident i Røde Kors

Formålet med de røde samtalebænke er at sætte fokus på ensomhed. Her kan man sætte sig og få en snak med venner, bekendte eller en fremmed. Bænkene er en del af en lang række events i anledning af Røde Kors’ 150-års jubilæum.

Ved Røde Kors ved man ikke, om bænkene blot er flyttet til et andet sted i området, eller om nogen har taget dem med hjem.

- Vi håber da, at vores 16 bænke pynter et andet nyttigt sted nu, hvor folk stadig har mulighed for at sætte sig og snakke sammen. Vi er selvfølgelig begejstrede for, at københavnerne har taget så godt imod bænkene, konkluderer Mette Svensson.

LÆS OGSÅ: Dobbelt så mange beder om hjælp til julen

LÆS OGSÅ: Røde Kors raser: Vi bliver brugt som skraldespand

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Borgmester skyder københavnsk Formel...
bt.dk
Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Legendarisk cirkus risikerer at lukke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx