Af - 25/01-16 08:06

Nye tider: Her starter mandag morgen med ændringer i køreplanenNye tider: Her starter mandag morgen med ændringer i køreplanen

Udskiftning af signalsystemer giver en enkelt ændring i S-togsnettet.

storybild

Linje E på billedet her kører også på strækningen, men den er ikke berørt af det nye signalsystem. (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Hvis du er en ihærdig bruger af S-togenes linje A, kan du mandag morgen være blevet mødt af en ændring i køreplanen. Et ekstra stop betyder nemlig, at turen mellem Hillerød og Lyngby er blevet en lille smule længere.

Fra i dag stopper toget nemlig på Jægersborg Station, og derfor kører den tidligere fra Hillerød end normalt, oplyser BaneDanmark ifølge TV 2 Lorry.

Er du interesseret i nyheder fra Hovedstadsområdet, så like MX KØBENHAVN her.

Man skal derfor være på perronen to-tre minutter tidligere, end man plejer, hvis man skal ind mod København - eller omvendt senere, hvis man skal fra Lyngby ud mod Hillerød. Ændringerne skyldes udskiftning af signalsystemer.

- Det er nødvendigt at foretage den ekstra standsning for at gøre klar til at tage den første etape af Banedanmarks nye signalsystem mellem Hillerød og Jægersborg i brug, forklarer BaneDanmark.

Drop rejsekortet og spar over 9.000 kroner om året
Drop rejsekortet og spar over 9.000 kroner om året

De er i gang med at udskifte alle signalsystemer, og det bliver gjort i etaper, hvilket vil tage nogle år. Derfor vil de komme til at køre med to forskellige signalsystemer på en gang, hvilket vil betyde små ændringer i køreplanerne, og denne gang altså på Linje A.

Det nye digitale signalsystem, der erstatter det gamle system fra 1912, kommer til at betyde et farvel til de skiftende lys på peronerne. Det bliver i stedet kun togføreren, der kan se det inde i sit førehus.

Den anden S-togslinje på strækningen, Linje E, vil ikke blive berørt af signalændringerne.

Terrormistænkte indblandet i fødevarefusk i København
Terrormistænkte indblandet i fødevarefusk i København


LÆS OGSÅ: Kåring: Derfor er København verdens bedste by

LÆS OGSÅ: Spøgelsesbilist dræbt i færdselsulykke

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx