Fedt, skrald og snavs: Her er Danmarks værste Burger KingFedt, skrald og snavs: Her er Danmarks værste Burger King

Burgerkædens flagskibs-restaurant i hjertet af hovedstaden har gentagne gange haft rod i rengøringen.

Bildstrecke im Grossformat »
Metroxpress har søgt om aktindsigt i fødevarestyrelsens kontrolrapporter fra Burger King på Rådhuspladsen. Her fremgår det, at der inden for de sidste syv kontrolbesøg er givet i tre sure smileys. Det kan man læse i rapporten: "Rengøring: Bødeforelæg på 22.500 kr er fremsendt. Følgende er konstateret: Virksomheden fremstår ikke tilstrækkelig rengjort. Der er mørke belægninger af snavs, fedt og madrester på gulv og kanter under inventar særligt i fritureområde, under inventar, ved kassen og under flere borde. Fliser fremstår fedtet flere steder i produktionenslokalet og i opvaskeafsnit. Der sidder papirrester under serveringsbakker efter bakker har været i opvaskemaskine. Affaldsstationer i kundeområde fremstår ikke tilstrækkelig rengjorte, og der er bananfluer flere steder. Billeddokumentation er medtaget. Der er ved tidligere tilsyn sanktioneret for samme forhold." Det kan man læse i rapporten: "Følgende er konstateret: Der er fortsat snavset i virksomheden. Der er bl.a. konstateret snavset følgende steder: Omkring,under og over pommesfrites-station, hvor der ligger gamle madrester og sorte belægninger på vægge og tykt gammelt lag fedt på gulvet, og under inventaret er der gammelt snavs ved spejl, hvor tilberedte pommes frites bliver opbevaret. Der er store ansamlinger af fedt mellem inventaret. Udsugningen over hele pommesfrites-stationen fremstod med meget støv der hang fra nogle dysser og rør, hvor der var risiko for dette ville ryge ned i færdigtilberedte pommes frites. udsugning ved bøfgrill fremstår med tykt lag sort snavs, hvor der var risiko for at dette ville kunne falde af i flager ned på bøffer, kraftstikdåser ved bøfgrill fremstod med fedt og gammelt snavs, på brødrister var der gule klistret belægning. Bøfvarmeholder fremstår meget snavset med gamle madrester og brune belægninger. Der er taget billeder af forholdet. Det kan man blandt andet læse i kontrolraporten: "Rengøring: Bøde 15.000 kr. fremsendt: Følgende er konstateret: Kundeområde fremstår med meget affald på borde og gulve. Affaldsposer i kundeområder fremstår overfyldte. I produktionsområde under friture fremstod gulv med meget fedt og gamle madrester. Udsuger over friture fremstår meget snavset og støvet. Kundetoiletter fremstår snavset. Virksomheden havde følgende bemærkninger: Vi har travlt, og der er sygdom.

Se de uhumske beskrivelser fra Burger Kings kontrolbesøg her.

Som man i sidste uge kunne læse i Metroxpress, var Fødevarestyrelsen for nylig forbi Burger King på Rådhuspladsen, hvilket resulterede i en sur smiley for dårlig rengøring.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

En aktindsigt foretaget af metroxpress afslører dog, at selvsamme restaurant har fået intet mindre end tre sure smileys inden for syv kontrolbesøg på blot et år, og at det samtlige gange er rengøringen, den har været gal med.

Fluer og fedtrander: Burger King får stor bøde for ussel hygiejne
Fluer og fedtrander: Burger King får stor bøde for ussel hygiejne

I rapporterne er der blandt andet givet anmærkninger for snavsede gulve, fedtlag og madrester på bordkanter og gulve og sorte belægninger i produktionsområdet samt affald og snavs i restauranten.

- Der er risiko for, at der kan samle sig sygdomsfremkaldende bakterier i skidtet. Og generelt set er det jo også ulækkert at skulle spise et sted, hvor der ikke er rent, siger sektionsleder i Fødevarestyrelsen, Martin Birch Hansen.

AV: Så lang tid tager det at forbrænde tømmermænds-maden
AV: Så lang tid tager det at forbrænde tømmermænds-maden

Tilsammen har de tre sure smileys, hvoraf de første to stammer fra henholdsvis marts og april måned sidste år, udløst bøder for i alt 60.000 kroner fra Fødevarestyrelsen.

I en mail sendt til Metroxpress beklager Burger Kings marketing- og kommunikationsdirektør Ole Erik Samseth de sure smil.

- Vi har for samtlige medarbejdere tydeliggjort vores krav til rengøring og hygiejne, ligesom vi har skærpet vores rutiner og desuden lagt ekstra timer ind til oprydning og rengøring, skriver Ole Erik Samseth og tilføjer, at ingen andre Burger King-restauranter i Danmark har haft lignende udfordringer.

McDonald's gjorde grin med Burger King: Se det geniale svar
McDonald's gjorde grin med Burger King: Se det geniale svar

Burger King på Rådhuspladsen fik ved et opfølgende kontrolbesøg i mandags d. 29 februar en glad smiley.


LÆS OGSÅ: Jysk Burger King lukker efter shitstorm

LÆS OGSÅ: Ansat på Burger King: Jeg brød sammen foran kunderne

LÆS OGSÅ: Bliver du fristet af den røde burger?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Amerikansk rigmand og entreprenør...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx