Af - 09/02-16 14:21

Slut med P-billetten i København: Nu skal du bare huske én tingSlut med P-billetten i København: Nu skal du bare huske én ting

Det der med at lægge en seddel i forruden er 'so last year' i København.

storybild

(Billede: Polfoto/Khan Tariq Mikkel/ARKIV)

Når du i fremtiden skal parkere i København, så bliver det uden den klassiske løsning med at gå hen til en automat, printe en billet og gå tilbage til bilen for at lægge den i forruden.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

København siger nemlig farvel til P-billetterne, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 'Fremtiden er digital', lyder det blandt andet på en plakat, hvor kommunen gør opmærksom på, hvad du nu skal huske for at slippe for bøder.

Og det er faktisk relativt simpelt. Du skal bare kunne de to bogstaver og fem tal på din nummerplade. Dem skal du nemlig bruge, når du taster din parkering ind, og derfra foregår alting digitalt.

Mange flere henvender sig om radikalisering i København
Mange flere henvender sig om radikalisering i København

Farvel til P-billetterne betyder også farvel til halvdelen af byens P-automater, der i stedet bliver infostandere. Det bliver nemlig stadig mere og mere populært at ordne billetten på mobilen, og så er der kun brug for halvt så mange automater.

Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell (EL) fortæller til BT, at servicetiltaget, som han kalder det, både skal gøre det nemmere for københavnerne og for kommunen.

- Vi kan spare penge som kommune, og københavnerne oplever det forhåbentlig som en serviceforbedring, fordi det bliver nemmere at få en p-billet og at forny den, siger han og henviser til, at man kan forny billetten på mobilen frem for at skulle rende tilbage til bilen.

Opførelse af ny moske får grønt lys
Opførelse af ny moske får grønt lys

LÆS OGSÅ: Natværtshus står for en tredjedel af Nørrebros nattelivsballade

LÆS OGSÅ: Nye stykker meteorit er fundet på p-plads

LÆS OGSÅ: Borgmester om manglende saltning: Nu strammer vi op

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx