Af - 06/01-14 10:26; Opdateret: 06/01-14 11:57

Borgmester vil smide kriminelle ud af kommunenBorgmester vil smide kriminelle ud af kommunen

Fremover skal man kunne sige nej til at give kriminelle en ny almen bolig i kommunen, mener Albertslunds borgmester.

storybild

Albertslunds borgmester Steen Christiansen (S) får her besøg af sin statsminister. Nu vil han have lov til at smide kriminelle ud af sin kommune. (Billede: Polfoto)

Borgmesteren i Albertslund, Steen Christiansen (S), vil have ændret loven, så man fremover kan sige nej til at give kriminelle en anden bolig i kommunen, hvis de er blevet smidt ud af en almen boligforening netop på grund af kriminalitet.

- I vores boligområder skal familier kunne leve trygt. Når der så er de her meget voldsomme sager, hvor man har generet det boligområde, man bor i - så har det nogle konsekvenser. Og konsekvensen hos os skal være, at man ikke kan få en almen bolig i Albertslund Kommune, siger borgmesteren til DR Nyheder.

Tre familier til unge brand-dømte sat på gaden
Tre familier til unge brand-dømte sat på gaden

Udsagnet kommer oven på en en sag, hvor en 18-årig mand er idømt fire et halvt års fængsel for at have påsat flere brande, og herefter blev smidt ud af den lejebolig, han boede i sammen med sin familie.

Ifølge loven kunne den dømtes familie søge om en anden bolig i et andet boligselskab, men det skal der altså laves om på, mener borgmesteren.

Steen Christiansen skal dog ikke regne med opbakning til ideen fra sin egen retsordfører.

Hård dom til 18-årig brandstifter
Hård dom til 18-årig brandstifter

- Det her med at tvangsflytte familier, mener jeg, er meget udansk, og jeg er også i tvivl om, hvorvidt det er lovligt i forhold til grundloven, siger socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen til DR Nyheder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx