Af - 13/04-15 12:45

Københavnsk restaurant kåret til verdens flottesteKøbenhavnsk restaurant kåret til verdens flotteste

Cofoco-restauranten Llama høster stor international pris for sit farverige design.

Bildstrecke im Grossformat »

Selvom dansk design triumferer verden over, er det intet mindre end en sydamerikansk restaurant i København, der netop er blevet kåret som verdens flotteste.

Se de flotte billeder fra restauranten i galleriet øverst i artiklen!

Llama Restaurant & Bar blev forleden hædret ved den årlige 'International Design Award' i USA, hvor Llama vandt guldprisen for 'interior design of the year' i kategorien 'conceptual'.

- Det er ikke hver dag vi ser internationale designpriser givet til danske restauranter, så vi er naturligvis glade for at modtage så fornem en pris, og så nærmest på vores fødselsdag, siger Jonas Hartz fra holdet bag Llama, der er en del af den budgetvenlige kæde af Cofoco-restauranter.

Centermad skal være meget bedre: Nu rykker Lêlê rykker ind i Fisketorvet
Centermad skal være meget bedre: Nu rykker Lêlê rykker ind i Fisketorvet

Sydamerikansk swag
Llama, der åbnede i Lille Kongensgade i april 2014 og har plads til 180 gæster, vandt prisen for sin flotte, kulørte, mexikanske fliser, som går igen i hele restaurantens design på både gulv og vægge.

Konceptet for Llama er udviklet af Torben Klitbo, August Lund og Christian Lytje fra Cofoco, kulturel iværksætter Jonas Hartz fra Hz, samt Jakob Lange, partner i BIG tegnestue og Lars Larsen fra Kilo Design. Den verdensberømte danske arkitekt Bjarke Ingels har også fungeret som rådgiver.

- Det har hele tiden været vores plan at videreudvikle konceptet og dette bekræfter os i at vi gør noget rigtigt. Det kan vi også se på den popularitet Llama har opnået det seneste år, for det er det det kommer an på i sidste ende: glade gæster, siger Jonas Hartz.

På fredag fejrer Llama fejrer 1 års fødselsdag og den nylige pris, med stor fest, pisco sours-drinks og DJ T.O.M. + special surprise bag pladespillerne fra klokken 23-03.

Her er Københavns tredje restaurant med to stjerner
Her er Københavns tredje restaurant med to stjerner

Michelin-stjerner drysser over Aarhus
Michelin-stjerner drysser over Aarhus

Sur smiley til populær buffet-kæde
Sur smiley til populær buffet-kæde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx