Af - 04/02-14 08:10

Hemmelige numre til akuttelefon 1813 afsløretHemmelige numre til akuttelefon 1813 afsløret

Med de fortrolige numre er det muligt at komme foran i køen.

storybild

De hemmelige numre, fagpersonale bruger til akuttelefonen, er blevet lækket. (Billede: Polfoto/Arkiv)

De hemmelige numre, der gør det muligt at komme forrest i køen til akuttelefon 1813, er sluppet ud. Internt i Region Hovedstaden benytter fagpersonalet sig af hemmelige numre, der placerer dem forrest i køen. Nu har almindelige borgere fået adgang til telefonnumrene. Det skriver Eb.dk

Jan Nørtved, enhedschef i Akutberedskabet i Region Hovedstaden, er ikke glad for, at de er lækket. Han understreger, at der er tale om fortroligt numre.

Politiker rystet over læger: Chikanerede akuttelefon
Politiker rystet over læger: Chikanerede akuttelefon

- Hvis almindelige borgere ringer på et af de her numre i håbet om at blive behandlet hurtigt, så bliver de altså skuffede. For så bliver de bedt om at ringe den autoriserede vej, siger han til Eb.dk, der har fået tilsendt numrene af en anonym kilde.

Han mener, det er nogle numre, de er nødt til at have internt.

- Det har simpelthen noget med at gøre, at hvis en af vores kørende læger står ude hos en patient, og skal have foranstaltet en indlæggelse, så skal han have mulighed for at ringe ind til os på et direkte nummer. Eller hvis hjemmesygeplejersken er ude hos en patient, som har behov for en eller anden form for lægelig behandling efter egen læges lukketid, så skal hun kunne komme i kontakt med os, forklarer han.

Dut, dut, dut: Stadig massive ventetider hos 1813
Dut, dut, dut: Stadig massive ventetider hos 1813

Det er endnu uvist, i hvilket omfang telefonnumrene florerer på internettet. De, der har adgang til numrene er politi og brand- og redningsmandskaber samt hjemmeplejen, apoteket og hospitalerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

77-årig cyklist kørt ned: Ung kvinde...
bt.dk
Demonstranter ved Forligsen: 'Nok er...
bt.dk
Test din paratviden: Kan du komme ind...
bt.dk
Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx