Af - 23/09-16 10:20

Rideklub for sårbare børn og unge truet af lukningRideklub for sårbare børn og unge truet af lukning

Klubben har uden held forsøgt at få Københavns Kommune til at overtage lejemålet.

storybild

Indgangen til den gamle ballonhangar er spærret af. Bygningsstyrelsen ejer bygningen, og det er gennem dem Rideklubben lejer sig ind. De har ikke selv økonomien til at renovere bygningen, da det vil koste flere millioner. (Billede: Privatfoto)

En rideklub på Islands Brygge, der i generationer har fungeret som fristed for blandt andre sårbare børn og unge, står nu til at lukke. Institutionen er selvejet og har en lejekontrakt hos Bygningsstyrelsen, der udløber til næste år.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

I over et år har den gamle ballonhangar, der fungerede som stald for hestene, været spærret af, fordi Bygningsstyrelsen vurderer, at der er fare for sammenstyrtning.

Rideklubben har derfor været i dialog med Københavns Kommune om at få dem til at finansiere renoveringen af hangaren, da de ikke selv har råd, men det blev ikke prioriteret ved budgetforhandlingerne.

Borgere kæmper for at redde Nørrebros bybondegård
Borgere kæmper for at redde Nørrebros bybondegård

Det betyder, at de omkring 100 børn og 23 heste må finde et andet sted at være.
For Salli Mortensen, der selv har redet i klubben som barn og som nu er medlem af forældrebestyrelsen, har det været et udmattende forløb:

- Jeg har ikke oplevet meget forståelse fra kommunen. Ifølge dem kommer pigerne bare et andet sted hen, hvis klubben lukker. Men for de børn, der er lidt overset, er det et helle at komme herud, siger hun og tilføjer, at flere af hestene desuden er så gamle, at de ikke bare kan flyttes, så hvis klubben lukker, skal de slagtes.

Som hun ser det, skal der et mirakel til, hvis de ikke skal lukke.

De gamle stalde er sømmet til.

Tommy Petersen (R) har før bragt sagen op i Børne- og Ungdomsudvalget uden at møde nogen opbakning.

Det er enormt skuffende, og det undrer mig, at borgmesteren vil skære sådan et tilbud væk. Det er lidt kendetegnet for den vision, der er på fritidsområdet på rådhuset.

Nørrebros borgere jubler: ByOasen er reddet
Nørrebros borgere jubler: ByOasen er reddet

Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) oplyser, at det ikke er en kommunal kerneopgave at redde Rideklubben:

- Venstre har ønsket at bruge borgernes penge på andre formål end at købe og renovere Rideklubbens ridehal. Heldigvis kan vi jo tilbyde børnene andre fritidstilbud med mange forskellige aktiviteter.

Rideklubben har nu startet en Facebookgruppe, hvor de kæmper for klubbens fremtid.

Hestene står nu i ridehuset.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx