Af - 28/04-16 12:24

Her strejker elever imod gymnasie-reform:   'Stemningen er intens'Her strejker elever imod gymnasie-reform: 'Stemningen er intens'

36 gymnasiale institutioner laver enten aktioner eller nedlægger undervisningen for at protestere mod reform. På Aurehøj Gymnasium er stemningen intens, fortæller elevrådsformand.

Bildstrecke im Grossformat »

Tusindvis af elever på flere af landets gymnasier, erhvervsskoler og handelsskoler strejker i dag for at vise deres utilfredshed med gymnasiereformen, som politikerne på Christiansborg forhandler på plads i disse dage.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det er især diskussionen om et karakterkrav i dansk og matematik på 4 samt færre studieretninger, som eleverne protesterer imod.

Regeringen vil indføre karakterkrav om tre år
Regeringen vil indføre karakterkrav om tre år

På Aurehøj Gymnasium nord for København har et flertal af eleverne her til morgen afgjort ved en afstemning, at også de deltager i den store strejke.

Det fortæller elevrådsformand Anneline Larsen til metroxpress.

- Vi vil enormt gerne skabe fokus på den ulighed som en vedtagelse af reformen, som den ser ud på nuværende tidspunkt, ser ud til at skabe. Vi ønsker, at politikerne hører vores stemmer, siger Anneline Larsen.

Gymnasieelever over hele landet strejker imod reform
Gymnasieelever over hele landet strejker imod reform

Hun fortæller, at eleverne efter afstemningen blokerede for lærerværelset, så der ikke bliver nogen undervisning.

- Stemningen er intens blandt eleverne. Vi er lige nu i gang med en masse aktiviteter rundt om på skolen. Blandt andet bannermaling til en demonstration på Kultorvet i morgen, læserbrevsskrivning og musiske elevoptrædener - idet vi er et musisk gymnasium, siger hun.

Alternativet forlader forhandlinger: Gymnasiet mindre frit
Alternativet forlader forhandlinger: Gymnasiet mindre frit

Senere på dagen vil flere af eleverne ifølge Anneline Larsen drage ind til det Fri Gymnasium på Nørrebro, hvor der vil være en såkaldt 'sit-in' med deltagelse af en række andre strejkende gymnasier fra København, der vil forsøge at råbe politkerne op med kampråb.

- Det er vigtigt at understrege, at vi ikke er imod hele reformen, men mener, at tiltag, som karakterkrav, vil bidrage til ulighed i uddannelsessystemet. Fokus for vores eventuelle strejke vil være netop ulighed i uddannelsessystemet, siger Anneline Larsen.

LÆS OGSÅ: Blå blok klar til smalt gymnasieforlig

LÆS OGSÅ: Ellen Trane om gymnasiereform: Vi er blevet klogere

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx