Af - 18/01-16 06:08; Opdateret: 18/01-16 10:05

Nyt våben mod dødsulykker i trafikken: Bokse skal redde cyklisterNyt våben mod dødsulykker i trafikken: Bokse skal redde cyklister

Vejdirektoratet er nu klar med deres bud på, hvordan man undgår tragiske højresvingsulykker i trafikken.

Bildstrecke im Grossformat »

Landets første cykelboks finansieret af den såkaldte cykelbokspulje åbner i morgen klokken 11 i krydset mellem Godthåbsvej og Nordre Fasanvej på Frederiksberg.

Cykelboksen er et ekstra venteareal til cyklisterne, som bliver placeret foran bilernes stoplinje i de større trafikkryds. Dermed mindsker man risikoen for, at de bløde trafikanter bliver overset.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Cykelboksene skal gøre det mere trygt for cyklister ved både at skabe øget synlighed, større sikkerhed og mere smidighed for cyklister i kryds, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder for trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

23-årig cyklist dør i højresvingsulykke
23-årig cyklist dør i højresvingsulykke

Frederiksberg får i første omgang fem cykelbokse, og også Københavns Kommune er på vej med samme løsning.

- Cykelboksene kan blandt andet være med til at sikre, at cyklisterne kommer af sted før lastbilen, når det bliver grønt, og det gør dem samtidig lettere at se for chaufføren, forklarer Mogens Møller, direktør i Rådet for Sikker Trafik.


Københavnerne skal opdrages til bedre cykelmanerer
Københavnerne skal opdrages til bedre cykelmanerer

13 kommuner har fået godkendt ansøgninger om cykelbokse som et nyt forsøg. I alt vil der i løbet af de kommende måneder blive anlagt 57 nye cykelbokse i hele landet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx