Af - 30/10-14 19:56

8.I sparker bold til fordel for Børnehjælpsdagen8.I sparker bold til fordel for Børnehjælpsdagen

Elever fra 8.I på Nørre Fælled Skole på Østerbro kiggede forbi MX Københavns rullende redaktion ude i byen. De har på egen hånd stablet en fodboldturnering til fordel for Børnehjælpsdagen på benene.

storybild

De fire klassekammerater fra 8.I på Nørre Fælled Skole arbejder på livet løs for at skabe opmærksomhed om Børnehjælpsdagen. (Billede: Jakob Østergaard Nøhr)

Det er ikke kun store indsamlingsshows på tv, der kan samle frivillige kræfter og økonomisk støtte til fordel for godgørende formål.

Det er 8.I fra Nørre Fælled Skole på Østerbro bevis på. Som en af 25 folkeskoleklasser rundt om i landet har de meldt sig til at arrangere et event til fordel for Børnehjælpsdagen.

’Knæk Cancer’ blev en succes: Danskere gav kæmpebeløb
’Knæk Cancer’ blev en succes: Danskere gav kæmpebeløb

- Hvis folk ser unge, der hjælper unge, så tror vi, det har en større effekt. De voksne vil tænke ‘okay, de mener virkelig, det er en vigtig sag’, siger Elisabeth Skov fra 8.I, inden en af hendes klassekammerater bryder ind:

- Børn er også mere kreative end voksne, og vi vil hellere lave en fodboldturnering end et foredrag, siger Malek Lokti.

Børnehjælpsdagen er en hjælpeorganisation, der støtter Danmarks godt 15.000 anbragte børn og unge. Netop den målgruppe gør eleverne fra 8. I ekstra engagerede.

- De er så tæt på os i hverdagen, men alligevel lever de et helt andet liv end os andre. De lever uden deres forældre og kommer fra en svær baggrund, siger Viola Søndergaard.

Så du det? Rockere donerede til Knæk Cancer
Så du det? Rockere donerede til Knæk Cancer

Fodboldturneringen finder sted den 5. november klokken 11.25 på Biskop Krags Vænge 7, hvor 12 hold skal dyste imod hinanden.

- Vi sælger goodie bags til stævnet, og så er vi stadig ved at finde sponsorer. Indtil videre har en af vores klassekameraters morfar sponsoreret 5.000 kroner, siger Victoria Clausen.

De fire klassekammerater fra 8.I har arbejdet med fodboldturneringen siden 1. september.

LÆS OGSÅ: 8.000 danskere samlede millioner ind for Red Barnet

LÆS OGSÅ: Stor indsamling slut: I morgen går Jespers største drøm i opfyldelse

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Medie: Brøndby jagter tysker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx