Af - 12/10-15 08:43

Naturen går fri: Planer om ny motorvej skrottes efter 40 årNaturen går fri: Planer om ny motorvej skrottes efter 40 år

Motorvejsprojektet Ring 5, der skulle gå gennem flere nordsjællandske naturområder, ser ud til at blive droppet. I stedet foreslår V og S at rykke motorvejen mod vest.

storybild

Et flertal er nu klar til at droppe den såkaldte Ring 5. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

I 40 år har en ny motorvej – den såkaldte Ring 5 - rundt om Storkøbenhavn fra Helsingør til Køge været planlagt.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Men nu ser det ud til, at transportåren, som blandt andet skulle gå igennem flere naturområder og derfor i en årrække har skabt meget debat, bliver droppet.

I 40 år har en kilometerbred korridor gennem en række nordsjællandske kommuner været reserveret til motorvejen, men Enhedslisten, De Radikale og Konservative fremsætter nu et beslutningsforslag i Folketinget om at droppe projektet.

Motorvej er genåbnet efter dødsulykke med spøgelsesbilist
Motorvej er genåbnet efter dødsulykke med spøgelsesbilist

Forslaget ser ud til at kunne samle flertal, men både Socialdemokraterne og Venstre advarer mod uden videre at ophæve arealreservationerne, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi kan ikke støtte beslutningsforslaget, som det ligger nu. Man skal passe meget på med at droppe arealreservationer, blot fordi der ikke på kort eller mellemlag sigt er udsigt til en Ring 5, siger Kristian Pihl Lorentzen, Venstres transportordfører, og fortsætter:

Valgløfter udløser motorvejs-krig
Valgløfter udløser motorvejs-krig

- Det bliver nødt til at indgå i en nærmere analyse, hvor man også ser på, om vi i stedet skal meget længere ud med en tværgående forbindelse. At det nærmere skal være en Ring 6 i stedet for en Ring 5.

Allerede sidste år var der forslag om at skrotte ideen om Ring 5. Ifølge flere eksperter er linjeføringen fra en tid, hvor man foretrak at føre motorveje gennem skove og naturområder.

Flere end ti biler i sammenstød på jysk motorvej
Flere end ti biler i sammenstød på jysk motorvej

Det var nemlig billigere i forhold til anlægsudgifter. I dag oplever man dog store protester fra både kommuner og NGO'er, når sådanne vejalternativer overvejes.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Madskolen: Sådan laver du smukke...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx