Af - 20/09-13 06:50; Opdateret: 20/09-13 09:27

Borgmester vil grave flere p-pladser nedBorgmester vil grave flere p-pladser ned

Byen skal have flere grønne parker end grå p-pladser, mener miljøborgmester, der vil have bilejerne til lommerne.

storybild

Parkering eller park - hvad skal byen bruges til, spørger miljøborgmesteren på dagen, hvor København for første gang deltager i Park(ing) Day. (Billede: Polfoto)

København skal have flere underjordiske parkeringsanlæg og et grønnere gadebillede. Det siger Københavns teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) på dagen, hvor København for første gang deltager i den verdensomspændende event Park(ing) Day, hvor græsrødder forvandler p-pladser i byen til midlertidige grønne områder.

- Vil vi have en by for mennesker eller for biler? Jeg mener, at den skal være for mennesker, og så må vi jo se, hvor vi kan gøre af bilerne, siger hun.

LÆS OGSÅ: Borgmestre toppes om prisen på parkering

Ifølge en ny undersøgelse, Københavns Kommune har foretaget, mener 82 procent af byens bilejere, at kommunen bør etablere flere p-pladser, mens 66 procent ønsker flere parkeringsanlæg. Kun 25 procent er villige til at inddrage rekreative områder til parkering.

- Hvis vi skal bygge flere parkeringspladser, bør de være under jorden. Det er dyrere, men så er det fair, at bilejerne betaler, siger Ayfer Baykal og peger på Stockholm som forbillede. Her koster en parkeringslicens omtrent det samme om måneden, som den gør på årsbasis i København - nemlig 715 kroner.

LÆS OGSÅ: Hundredevis af p-pladser er ubrugelige

- Og så må vi jo spørge, om det også skal være dyrere at tage bilen til København og parkere, tilføjer hun.

Den prioritering er den konservative byrådskollega Rasmus Jarlov lodret uenig i.

- Det er rigeligt dyrt at være bilejer i forvejen. Og der er mere plads at tage af på gadeplan, hvis man vil. Men desværre oplever vi, at man laver indsnævringer af veje, uden at det medføre flere grønne områder. Nørrebrogade er jo ikke blevet mere grøn, siger han.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er den overraskende sandhed om...
bt.dk
Ingen opdagede, hvem der OGSÅ vinkede...
bt.dk
Mary fik Frederik til at græde: Læs...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx