Af - 14/08-14 12:21

Politikere: Nu må minister se på KystbanenPolitikere: Nu må minister se på Kystbanen

Massive forsinkelser og aflysninger på stribe har de seneste uger præget Kystbanen. Enhedslisten og Venstre vil have ministeren på banen.

storybild

Et af Kystbanens problemer er, ifølge personalet, at der mangler bemanding til at betjene togene. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Massive forsinkelser, aflysninger på stribe og for få togvogne til for mange passagerer har de seneste uger været hverdag for pendlere på Kystbanen. Det er ganske uholdbart, lyder det fra Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Kystbanen plages af massive forsinkelser
Kystbanen plages af massive forsinkelser

- Jeg ser på det her med stor alvor. Det er meget problematisk, at Kystbanen ikke kører regelmæssigt. Målet er at få flere til at tage toget. Men hvis pendlerne ikke kan regne med at nå frem til tiden, vælger de bilen. Det er ikke den vej, vi vil. Derfor forventer jeg, at ministeren går ind i sagen og får styr på det her. For det her sejler, siger han og understreger, at det må betragtes som en hastesag, der skal være styr på, inden ugen er omme.

Politiker om Kystbanen: Absolut laveste standard
Politiker om Kystbanen: Absolut laveste standard

Ifølge DSB Øresund har en stor del af problemerne skyldtes forsinkelser på linjen fra Sverige og uforudsete sporarbejder. Ifølge togpersonalet mangler der også bemanding til at betjene togene, der derfor forsinkes, og Kystbanens pendlertalsmand Michael Randropp peger på, at der ofte køres med færre togsæt, end køreplanen lover, og der derfor ikke altid er plads til alle passagerer.

Ansatte: Kystbanen mangler personale
Ansatte: Kystbanen mangler personale

Hos Enhedslistens Per Clausen er tålmodigheden også brugt op.

- Det er helt uholdbart, at man ikke kan få driften til at fungere. Der er ingen tvivl om, at ministeren må på banen med en klar besked om, at det her må løses, siger han.

Arbejdsmiljøet på Kystbanen får hug
Arbejdsmiljøet på Kystbanen får hug

Det var onsdag ikke muligt at få en kommentar fra transportminister Magnus Heunicke (S), men Transportministeriet oplyser, at ministeriet er meget opmærksom på situationen og er ved at undersøge omfanget af problemerne på Kystbanen.


Tip os: Oplever du problemer med Kystbanen, så skriv til os på news@mx.dk

data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Foråret begynder ved jævndøgn
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx