Af - 26/08-14 15:22

SKAT-bygning bliver til ungdomsboligerSKAT-bygning bliver til ungdomsboliger

250 ungdomsboliger er på vej i København. Huslejen er alt for høj, siger studerende.

storybild

Ungdomsboligerne vedtages sammen med en ny lokalplan for Mjølnerparken, som den gamle SKAT-bygning grænser op til. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Tidligere var bygningen fuld af skatteregnskaber, men nu skal den fyldes med ungt liv. SKATs tidligere hovedkontor i København på Tagensvej på Nørrebro skal forvandles til ungdomsboliger.

Ejendommen har stået tom de seneste seks år, men Magistrenes Pensionskasse, der ejer bygningen, vil omdanne den til op mod 250 ungdomsboliger.

Ældre og studerende skal bo under samme tag
Ældre og studerende skal bo under samme tag

- Da det ikke har været muligt at leje ud som kontor, bliver det nu til ungdomsboliger, siger Christian Melgaard, direktør i DEAS Property Asset Management, der administrerer bygningen.

Efter planen skal der bygges etværelses lejligheder på cirka 60 kvadratmeter med hems og eget køkken og bad til cirka 5.000 kroner om måneden. Derudover bygges der delelejligheder med tre-fem værelser og fælles køkken og bad med proportionelt lavere husleje.

Tusindsvis af nye ungdomsboliger på vej
Tusindsvis af nye ungdomsboliger på vej

Hos Danske Studerendes Fællesråd er formand Jakob Ruggaard glad for, at der kommer flere ungdomsboliger, men 5.000 kroner i husleje er for højt, mener han.

- Man beder den studerende sætte hele sin nettoindkomst af til husleje. Jeg vil tillade mig at sætte spørgsmålstegn ved, om man kan kalde det en ungdomsbolig. Også selv om studerende, der er par, kan halvere huslejen i en etværelseslejlighed. Boligmarkedet skal også tage højde for de studerende, der ikke er par, siger han.

Vild idé: Studerende skal bo i Eurovision-hal
Vild idé: Studerende skal bo i Eurovision-hal

Ifølge Christian Melgaard har man på forhånd været i kontakt med både studerende og boligfonde fra Københavns Universitet og CBS og hørt deres vurdering.

- Det er klart, at vi er nødt til at skele til SU’en, men i stedet for at skele til, hvad vi tror, markedet kan bære, har vi haft fat i 30-40 studerende og hørt dem, om de synes, at det her kunne være attraktivt. Det har spillet ind i vores overvejelser. Jeg er ikke i tvivl om, at der er et marked for det her. Vi har jo ingen interesse i at gennemføre et projekt, der ikke kan bære på sigt, siger han.

På Københavns Rådhus peger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enl.) på, at der frem mod 2025 bliver brug for op mod 10.000 nye ungdomsboliger i byen.

SF: Ny akutliste skal give unge bolig hurtigere
SF: Ny akutliste skal give unge bolig hurtigere

- Vi er sammen med byggebranchen nødt til at tænke nyt og finde måder at bygge billige boliger til de studerende. Når budgetforhandlingerne går i gang på Rådhuset i næste uge, er det vigtigt, at der også bliver afsat penge til flere almene ungdomsboliger, skriver han i en mail til Metroxpress.

Planen om de nye ungdomsboliger skal godkendes endeligt i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation til efteråret.

data-show-border="false">

LÆS OGSÅ: Ældre og studerende skal bo under samme tag

LÆS OGSÅ: Ældre og studerende skal bo under samme tag

LÆS OGSÅ: Tusindsvis af nye ungdomsboliger på vej

LÆS OGSÅ: Må hjemløse studerende crashe på din sofa?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom video vises i retten: Peter...
bt.dk
Regeringen vil lade tusindvis af...
bt.dk
Fra i dag kan du køre over Storebælt...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx