Af Katrine Frederikke Wandrup - 27/09-17 12:58

Ikonisk københavnerskilt gemmer på speciel hemmelighed Ikonisk københavnerskilt gemmer på speciel hemmelighed

Tusindvis af mennesker tager hver dag over Langebro, og de fleste har nok lagt mærke til 'ZULU – fordi vi elsker'-skiltet. Men vidste du, at det gemmer på en hemmelighed?

storybild

(Billede: Bettina Hartmann)

Det store ZULU-skilt ved Langebro er bøjet i neon og blinker med korte intervaller sætningen 'ZULU fordi vi elsker tv'.

Men en gang i mellem står der 'fordi vi elsker æg' i stedet, og den lille detalje er en gruppe københavnere blevet svært begejstrede for i facebookgruppen 'Opslagstavlen for alle os på Islands Brygge'.

Det er nemlig ikke særlig ofte, at ordet 'æg' overtager 'tv'-pladsen, og derfor er der mange, der ikke har lagt mærke til detaljen.

Udviklingsdirektør ved produktionsselskabet Monday, Palle Strøm, var med til at købe skiltet i sin tid sammen med Keld Reinicke, da de begge var programdirektører på TV 2 ZULU og startede kanalen sammen.

»Vi skålede i champagne, da skiltet blev tændt. Hele redaktionen var samlet på en båd på kanalen. Det var fantastisk, at det lod sig gøre, at vi fik lov til det, og at det stadig er der,« fortæller Palle Strøm til metroxpress.

Skiltet blev sat op omkring 2002 eller 2003. Præcis hvornår kan Strøm ikke huske. Det er en hyldest til det første neonskilt i Danmark, som er den ikoniske Irma-høne, der som regel hænger ved Dronning Louises Bro og har gjort det siden 1936.

Irma-hønen lægger æg til sloganet 'friske æg'. Den er dog midlertidigt taget ned, mens nogle taglejligheder bliver bygget.

»Idéen til Zulu-skiltet opstod, fordi vi tænkte, det kunne være sjovt, hvis Irma-hønen sked Zulu-æg,« siger Palle Strøm og griner.

Hvornår skiltet viser 'æg' i stedet for 'tv' er ifølge Strøm tilfældigt, og det kører ikke med faste intervaller. Derfor kan man ende med at stå og kigge på det ret længe, hvis man gerne vil have et glimt af hyldesten.

»Jeg er meget glad for det skilt og glæder mig, hver gang jeg cykler over Langebro,« afslutter han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se danskernes sidste farvel til prins...
bt.dk
Nye detaljer om det uhyggelige...
bt.dk
Simpelthen fantastiske Simple Minds:...
bt.dk
Dansk rejseselskab bløder: Taber...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx