Af - 12/05-14 09:41

Fællesskabet gror frem i altankassenFællesskabet gror frem i altankassen

Byhaveprojektet TagTomat lærte i går københavnerne at lave deres egen selvvandende altankasse.

storybild

Gosia og Kamelia Jacobsen lærer at lave deres egen selvvandende altankasse (Billede: Katinka Agger)

Det siger en skarp pivende lyd, da hobbykniven skærer gennem flamingokasser og tomme plastikflasker, og Gosia Jacobsen fra Frederiksberg skærer ansigt.

Så er det værste overstået og konstruktionen i bunden af plantekassen, der kan rumme 40 liter vand, er klar til at få muldjord over sig, så hun tager havehandskerne på og hjælper datteren Kamelia.

Byhaven giver grønne tal i budgettet
Byhaven giver grønne tal i budgettet

Den selvvandende altankasse ser endnu ikke ud af meget denne søndag foran Torvehallerne, hvor byhaveprojektet TagTomat holder workshop, men snart vil radisser, tomater og spiselige blomster gro frem.

- Der er mange, der gerne vil skabe noget grønt i byen, men ikke har redskaberne. Med det her er der en større chance for succes, selv om det er en lille succes, siger Mads Boserup Lauritsen, der står bag TagTomat.

Nogle deltagere er som Gosia Jacobsen dukket op for at undgå visne planter på altanen i fremtiden. Andre, som Helene Naduk Kavigak Munck, er her fordi hun tror på urban farming.

Ny byhave bliver til på en enkelt dag
Ny byhave bliver til på en enkelt dag

- Og så fordi det er fedt at kunne dyrke sine egne afgrøder og være med i hele processen, siger hun.
For Mads Boserup Lauritsen selv handler det først og fremmest om at skabe fællesskaber, når man mødes om at gøre byen grøn.

- Jeg har arbejdet som byplanlægger, hvor man snakker meget om at nedbryde sociale skel. Og det er faktisk hvad der sker, når man bygger en plantekasse sammen. At byen bliver grønnere af det, er bare en bieffekt, siger han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Republikansk medarbejder fyret:...
bt.dk
Ben & Jerrys fejrer fødselsdag med...
bt.dk
Bendtner single igen? Nu har han også...
bt.dk
Mange læger har misforstået type...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx