Af - 02/06-16 16:32

Se de vilde billeder: Mens du sover, fjerner de 50 ton skraldSe de vilde billeder: Mens du sover, fjerner de 50 ton skrald

Københavns Kommune forvandler kaos til pæne gader, når natten falder over Distortion

Bildstrecke im Grossformat »

Før/efter-billeder fra Distortion i 2015.

De sætter ind, når festen slutter, og sikrer, at københavnerne kan komme på arbejde dagen derpå. 45 ansatte fra Københavns Kommune sørger for at byens veje er rene og pæne, når solen skinner på Nørrebro torsdag morgen.

SOMMER: Her bliver det 28 grader i dag
SOMMER: Her bliver det 28 grader i dag

- Medarbejderne knokler på natten igennem, så københavnerne kan tage på arbejde uden at møde glasskår og skrald på byens gader og cykelstier dagen derpå, siger centerchef i Københavns Kommune Bianka Saarnak.

SE DE VILDE FØR/EFTER-BILLEDER I GALLERIET ØVERST I ARTIKLEN.

Og det er noget af en fest, der skal ryddes op efter. 100.000 mennesker ventes i dag at indtage Nørrebros gader og Vor Frue Plads i Indre By.

Sidste år blev der i løbet af to dage indsamlet 50 ton affald, og derfor er kommunen klar med ni store fejemaskiner samt spulevogne, grabbiler og ladvogne, så snart klokken slår 23 og de fleste gadefester er opløst.

Distortion-chefens perler: Fem fester du SKAL med til
Distortion-chefens perler: Fem fester du SKAL med til

Støjvagter er også et vigtigt redskab under Distortion. De sørger for at lukke piratfester og dæmpe de godkendte af slagsen. Har man som borger brug for at komme i kontakt med kommunen angående larm fra Distortion, kan støjvagterne fanges på telefon 26 86 58 27.

Kommunens råd til borgerne:

Parker i dit naboområde
Kommunen har lempet reglerne, så berørte beboere kan parkere deres biler i naboområder under Distortion. Se mere info på Distortions hjemmeside.

Støj og renhold
Distortion har oprettet en beboertelefon, som man kan kontakte med spørgsmål om festivalen. Det sker på 81 72 01 27. Et større hold af støjmedarbejdere sørger for rimelig ro og orden på gaderne. De kan fanges på 26 86 58 27.

Sikkerheden under Distortion bliver skærpet
Sikkerheden under Distortion bliver skærpet

Kør uden om festen
Bilister må forvente længere rejsetid gennem Nørrebro, Vesterbro og Indre by onsdag og torsdag. Det anbefales, at man kører uden om festerne, da mange gader er spærret af i tidsrummet 11-23.

Metroxpress dækker hele Distortion intensivt! Har du et godt tip, som vi bør se nærmere på, eller har du taget et genialt billede eller en video? Send det til os på rave@mx.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx