Af - 31/03-14 09:56

Nu kommer der lys på løberutenNu kommer der lys på løberuten

Det skal være trygt at løbe en tur, selv i vintermørket.

storybild

Det bliver snart muligt at få lys til løbeturen flere steder i København. Også når vintermørket har sænket sig. (Billede: Polfoto/arkivfoto)

Selv når vintermørket sænker sig skal det stadig være lyst nok på løbestierne til at københavnerne tør jogge en tur. Derfor har forligspartierne bag Københavns Kommunes budget netop afsat fem millioner kroner til at sætte belysning op på flere løberuter i København.

- Noget af det, der ofte afholder folk fra at tage en løbetur, det er at det føles utrygt at løbe i mørket. Så derfor er det vigtigt, at vi får sat lys op, så folk kommer afsted, siger Peter Thiele, der sidder i kultur- og fritidsudvalget for SF.

Københavns løbere får fast maraton-rute
Københavns løbere får fast maraton-rute

En af de første løberuter, der får lys bliver ved Amager Strandpark, men herfra er det stadig åbent, hvor resten af pengene skal bruges henne.

- Vi har ikke besluttet endnu, hvor der ellers skal sættes lys op. Det kommer til at afhænge af, hvad vi får af henvendelser fra borgerne, siger Peter Thiele og henviser til app’en ‘giv et praj’, hvor alle kan komme med deres bud på, hvor det kunne gøre en forskel med lys på løberuten.

Forsker: Eftermiddagsturen rundt om Søerne gør dig syg
Forsker: Eftermiddagsturen rundt om Søerne gør dig syg

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx