Af - 10/12-13 23:24; Opdateret: 11/12-13 00:05

Røde Kors raser: Vi bliver brugt som skraldespandRøde Kors raser: Vi bliver brugt som skraldespand

Dovne danskere smider deres ragelse foran Røde Kors på Nørrebro. Det ender i et voldsomt svineri.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

Facaden foran Røde Kors ved Nørrebro Station ligner ofte en mindre losseplads, og sådan føler de frivillige medarbejdere i butikken sig også.

Alt for ofte møder de på arbejde til synet af tøj, der ligger spredt ud over fortovet.

- Det er noget frygteligt svineri. Folk bruger os som den nærmeste skraldespand, det føler jeg virkelig, siger Trine, der arbejder i butikken.

Hun ønsker ikke sit efternavn frem.

Røde Kors: Mange er dræbt i afrikansk konflikt
Røde Kors: Mange er dræbt i afrikansk konflikt

Ofte stiller folk store sække eller kasser med tøj foran butikken. Det sker uden for arbejdstiden, og i løbet af nattens mulm og mørke, bliver kasserne gennemrodet af forbipasserende, der tager de bedste ting med sig og lader det ubrugelige ligge tilbage på fortorvet.

- Vi oplever det tit, og vi er meget utilfredse med det. Vi sælger ikke plakater, bøjler, lysstofrør eller jule-tam-tam, men folk efterlader det alligevel hos os. Ofte er tøjet også så slidt og ødelagt, at man kan slet ikke bruge det, forklarer Trine.

Så meget gav danskerne til Røde Kors
Så meget gav danskerne til Røde Kors

Hun understreger, at man gerne tager imod borgernes brugte tøj, men det skal ske i åbningstiden. Samme melding lyder fra Hjerte Genbrug, der også har sin forretning på Nørrebro.

- Hvis jeg kommer tidligt om morgenen, kan jeg se, at de står og roder i tøjet foran butikken, tager de bedste ting og lader de dårlige ting være spredt ud rundt omkring. Vi vil gerne have, at folk kommer med ting, men ikke uden for åbningstiderne, siger daglig leder Anette Lein Meiner-Madsen.

Metroxpress har været i kontakt med flere genbrugsbutikker i København. Alle oplever problemet, men ikke i samme omfang som på Nørrebro.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
LIGE NU: Person stukket ned ved...
bt.dk
Otte mænd fængslet efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx