Af - 11/10-16 10:56

Ny rapport: Naboer til metroen kommer til at tjene stortNy rapport: Naboer til metroen kommer til at tjene stort

Lejligheder, der ligger tæt ved den nye metroring, stiger i pris, viser ny rapport.

storybild

Metrobyggeriet ved Sønder Boulevard på Vesterbro. (Billede: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix)

De har levet med larmende boremaskiner og udsigten til en byggeplads i flere år. Men snart kommer gevinsten ved at være nabo til metrobyggeriet - det sker i form af kolde kontanter. Det skriver TV 2 Lorry.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Et ny rapport fra Kraks Fond viser, at naboerne til Cityringens lejligheder vil stige markant i pris og deres levevilkår vil forbedres.

- Metroens udvidelse betyder rigtig meget for priserne på de boliger, der ligger tæt på City-ringen, forklarer Ninette Pilegaard, som er en af forskerne bag rapporten, der er udgivet af Kraks Fond Byforskning, til TV 2 Lorry.

Hver dansker rejser med tog 50 gange om året
Hver dansker rejser med tog 50 gange om året

Rapporten viser, at det især er områder som Sydhavnen og Nørrebro, der får den største gevinst. I de to kvarterer regner forskerne med, at boligpriserne flytter sig mellem 7,86 og 13,86 procent i positiv retning. Til gengæld kan dem, der bor længst væk fra de nye metrostationer opleve et fald.

Cityringens kommende stationer. Foto: Metroselskabet

Ifølge Kraks rapport vil metrostationere desuden tiltrække flere højtuddannede indbyggere, ligesom folk der bor tæt på en metrostation vil være mere tilbøjelige til at skrotte bilen. Forskerne forventer, at antallet af bilejere i København vil falde med 2-3 procent.

Inge får 7.000 for at være metro-nabo: Det føles som at bo på landet
Inge får 7.000 for at være metro-nabo: Det føles som at bo på landet

Hos ejendomsmæglerkæden EDC bekræfter man Cityringens positive udvikling. Nærhed til de nye metrostationer er allerede i dag en måde at tiltrække købere i boligannoncerne.

- Det er et salgsargument. Forbedret infrastruktur gør noget positivt for priserne. Man kan bare se på boligpriserne omkring S-togslinjerne. Der sker noget, så snart man når cirka ti kilometer forbi den sidste station, så falder priserne, siger kommunikationschef i EDC Jan Nordmann til Berlingske.

Metrobyggeri kan blive 2 milliarder dyrere
Metrobyggeri kan blive 2 milliarder dyrere

Metroens cityring åbner i 2019.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx